• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Gelderland steunt oproep Bouwend Nederland om sector aan het werk te houden

Gelderland steunt oproep Bouwend Nederland om sector aan het werk te houden

donderdag 26 maart 2020
Bouwplaats in de avond

De Gelderse Gedeputeerde Peter Kerris steunt de oproep van Bouwend Nederland om de bouw- en infrasector aan het werk te houden. De provincie wil samen met Bouwend Nederland uitval van projecten voorkomen, mensen in de bouw aan het werk houden en stilliggende plannen los te trekken

Gedeputeerde Peter Kerris: “Provincie Gelderland steunt Bouwend Nederland in hun acties om de gevolgen van het coronavirus voor de bouw zoveel mogelijk te beperken. We leven in een onrustige tijd met veel onzekerheid. Dan is het belangrijk dat je een fatsoenlijk dak boven je hoofd hebt. We moeten blijven bouwen om de woningnood aan te pakken. Gisteren hebben Gedeputeerde Staten het Actieplan Wonen vastgesteld. We zetten 30 miljoen euro in om de woningbouw te versnellen. Dat doen we door plannen die nu stilliggen los te trekken en meer betaalbare en flexibele woningen te bouwen. De schop moet de grond in! Door samen te bouwen geven we een impuls aan het werk in de bouw in Gelderland. Zo voorkomen we verdere vraaguitval en houden we de mensen in de bouw aan het werk. En geven we Gelderlanders een kans op de woning die bij ze past.”

“Het is belangrijk dat Gelderland dit signaal afgeeft,” zegt regiomanager Wilbert Schellens. “We roepen ook de andere provincies in regio Oost op om dit te ondersteunen én nog belangrijker hier ook actie op te ondernemen.” Terwijl gezondheid en veiligheid voorop staan, kunnen de gevolgen van de coronacrisis voor de sector zo beperkt mogelijk blijven. Bouwend Nederland vraagt opdrachtgevers daarom om de communicatie op gang te houden, werkzaamheden zo veel mogelijk door te laten gaan of op te starten en aanbestedingen gaande te houden.

Op vrijdag 20 maart verstuurde Bouwend Nederland een brief aan gemeenten en provincies. Kernboodschap van die oproep was dat werkzaamheden niet onnodig stil moeten worden gelegd en dat aanbestedingstrajecten doorgang kunnen houden.

 

Lees hier onze oproep terug aan de provincies.

 

 

Coronacrisis | Vragen en antwoorden

Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden van leden.

Naar themapagina Coronacrisis