• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Maatregelen SSVV (VCA) vanwege coronavirus: examens weer mogelijk

Maatregelen SSVV (VCA) vanwege coronavirus: examens weer mogelijk

vrijdag 12 juni 2020
Afbeelding Maatregelen SSVV (VCA) vanwege coronavirus: examens weer mogelijk

De Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) heeft in verband met de uitbraak van het coronavirus eerder een dispensatieregeling voor diploma's en certificaten uit het Centraal Diploma Register ingesteld. Dit is gedaan op 12 maart 2020, toen het kabinet beperkende maatregelen nam om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en duidelijk werd dat examen doen de daaropvolgende periode lastig of zelfs onmogelijk zou worden. Inmiddels is bekend dat examen doen weer kan.

Met de recente versoepelingen van het coronabeleid (en de maatregelen die de erkende examencentra hebben genomen om de gezondheid van hun kandidaten en examinatoren te beschermen) is naar het oordeel van de SSVV examen doen inmiddels weer voldoende (en verantwoord) mogelijk. Mede op verzoek van de examencentra is daarom besloten de dispensatieregeling aan te passen en deze te beperken tot diplomahouders van wie het diploma tussen 13 maart en 1 juli 2020 verloopt.

Dit betekent het volgende:

  • Diplomahouders van wie het diploma tussen 13 maart en 1 juli 2020 verloopt, moeten voor 1 september 2020 weer examen doen. De SSVV adviseert hen het examen op tijd in te plannen en niet tot het laatste moment te wachten.
  • Diplomahouders van wie het diploma tussen 1 juli en 1 september 2020 verloopt, moeten voor de verloopdatum weer examen doen. Zij kunnen hiermee dus niet wachten tot 1 september (voordat de regeling was aangepast, was dit nog wel een mogelijkheid).

Dit besluit is genomen om de toestroom van examenkandidaten zo goed mogelijk in de tijd te spreiden. De erkende examencentra werken door alle coronamaatregelen op ongeveer 20 tot 40 procent van hun reguliere capaciteit. De SSVV wil voorkomen dat zij richting 1 september met een piek te maken krijgen die zij niet goed kunnen verwerken. Dit is natuurlijk ook in het belang van de examenkandidaten zelf.

Meer informatie over de maatregelen van SSVV is via deze link te vinden.