Grijp je kans en denk mee over het Nederland van morgen!

donderdag 13 augustus 2020

Goitzen Veenstra

Adviseur Markt & Overheid Regio Noord
Afbeelding Grijp je kans en denk mee over het Nederland van morgen!

Het coronavirus heeft de laatste maanden een enorme impact gehad op ons professionele én privéleven. Het heeft ervoor gezorgd dat we op dit moment met een onzekere blik kijken naar de toekomst. Juist in deze unieke tijden is het extra belangrijk om de focus op te lange termijn te houden en te analyseren welke kansen er zullen ontstaan voor onze sector.

Om het gesprek over de mogelijkheden en uitdagingen voor de bouw en infra aan te gaan, heeft Jong Bouwend Nederland beslist om na het succesvolle webinar over 'The Future of Work  een vijftal extra workshops in te plannen.

Een overzicht van de beschikbare workshops:

 • Dinsdag 1 september 15:00 – 17:00 uur: Technologie & Digitalisering
  Wat is de impact van digitalisering op de bouw in 2030? Welke kansen bieden Virtual Reality, 3D printing en robotisering om projecten anders aan te pakken en welke initiatieven vinden er nu al plaats? Wat kun je als bouwbedrijf doen om deze nieuwe technologieën breder in te zetten en gebruik verder te stimuleren?

 • Woensdag 9 september 15:00 uur – 17:00 uur: Financieel
  Met de hectische tijden waar we in beland zijn van opeenvolgende crisissen is het essentieel om kennis te nemen van de financiële mogelijkheden en businessmodellen in de sector. Wat doen bedrijven buiten de bouw en welke kansen en bedreigingen biedt dit voor onze sector?

 • Donderdag 10 september 15:00 uur – 17:00 uur: Duurzaamheid & Circulariteit
  Wat kunnen zaken als hergebruik van materialen en modulair bouwen betekenen voor de bouwsector? Met de toenemende belangstelling voor duurzaamheid en circulariteit is het belangrijk om te weten welke nieuwe ontwikkelingen er zijn die je als bedrijf kunt toepassen.

 • Dinsdag 15 september 8:00 uur – 10:00 uur: Mens & Sociaal
  Met de toenemende technologisering is het juist belangrijk om oog te houden voor sociale ontwikkelingen. Wat kan bijvoorbeeld een exoskelet betekenen voor het verhogen van productiviteit en welke ervaringen zijn er nu al mee? Kun je zaken als remote werken ook toepassen op de bouwplaats en is het reëel om te verwachten dat dit in 2030 de realiteit is?

 • Donderdag 17 september 15:00 uur – 17:00 uur: Democratie & Besluitvorming
  De publieke ruimte biedt enorm veel uitdagingen: hoe maken we straten en steden slim, hoe zorgen we voor een betere mobiliteit en welke mogelijkheden zijn er om steden en bouwprojecten veiliger te maken? Hoe ga je om met complexe politieke besluitvorming en zijn hier (inter)nationaal voorbeelden voor te vinden?

Aanmelden

Ben je jonger dan 40, lid van Jong Bouwend Nederland én wil je graag met leeftijdsgenoten het gesprek aangaan over het Nederland van morgen? Meld je dan aan voor een van onze workshops via het online registratieformulier.

Meer informatie?

Heb je vragen over deze workshops of wil je meer weten over het lidmaatschap van Jong Bouwend Nederland? Neem dan contact op met Goitzen Veenstra per mail of telefonisch via 06 21 31 51 32.