Collectiviteitskorting op basisverzekering gehandhaafd in 2021

donderdag 1 oktober 2020
Afbeelding Collectiviteitskorting op basisverzekering gehandhaafd in 2021

Per 2020 is de maximale collectiviteitskorting op de basisverzekering verlaagd van 10% naar 5%. Inmiddels is duidelijk dat voor 2021 de maximale collectiviteitskorting voor de basisverzekering 5% blijft en dat deze korting in 2023 helemaal wordt geschrapt.

De huidige minister van Medische Zorg en Sport, Tamara Ark, heeft in antwoord op kamervragen aangegeven de collectiviteitskorting op de basisverzekering per 1 januari 2023 te schrappen. De kortingen op de aanvullende verzekeringen mogen wel een hogere korting houden. Bij de Bouwend Nederland Zorgverzekering bij Zilveren Kruis is deze korting op de basisverzekering de maximale 5% en op de aanvullende verzekeringen maar liefst 15%.

Wil je dat jouw werknemers gebruik kunnen maken van de aantrekkelijke zorgverzekeringen in de mantel van Bouwend Nederland, dan dient er eerst een werkgeverscollectiviteitsnummer te worden aangevraagd. Dit doe je door een e-mail te sturen naar voordeel@bouwendnederland.nl vergeet daarbij niet je lidnummer te vermelden.