Nu Bouwen aan Morgen: kijk de sessies terug!

Afbeelding Nu Bouwen aan Morgen: kijk de sessies terug!
dinsdag 15 december 2020

Op maandag 7 december heeft Koninklijke Bouwend Nederland het allereerste online congres georganiseerd. Met meer dan 750 kijkers kunnen we terugblikken op een geslaagde editie waarin de resultaten van de toekomstverkenning Nu Bouwen aan Morgen centraal stonden. De uiteenlopende toekomstbeelden voor de 4 centrale thema's, namelijk Ruimtelijke spreiding van functies, Energietransitie en -infrastructuur, Toekomst van werk en Waarde van bouwen, werden uiteengezet in verschillende debatten. Heeft u niet alle debatten kunnen volgen? Kijk deze dan terug in onderstaand artikel.

Ruimtelijke spreiding van functies

Wat is de invloed van een virus als corona op het denken over ruimtelijke spreiding van functies?

Energietransitie- en infrastructuur

Zal de energietransitie gestuurd worden vanuit de overheid of gaan we eerder een decentraal beleid zien? 

 

Toekomst van werk

Moeten we arbeid slimmer en efficiënter inzetten en wat is daar voor nodig? 

Waarde van bouwen

Is de bouw in de toekomst de high tech productiemachine of toch de maatschappelijke probleemoplosser?

 

Printeditie Nu Bouwen aan Morgen

Het grootste doel van het online congres en de bijhorende toekomstverkenning is en blijft om u te inspireren de kansen én mogelijkheden van de toekomst te grijpen. Daarom hebben we de resultaten van de verkenning gebundeld in een overzichtelijke uitgave. Hierin vindt u meer informatie over de centrale thema's en de bijhorende toekomstbeelden, de praktische cases die we hebben uitgewerkt en nog veel meer.

Bekijk de printeditie

Meer weten?

Het online congres Nu Bouwen aan Morgen was het startschot om de dialoog over de resultaten van de toekomstverkenning aan te gaan met leden én stakeholders in het hele land. Houd de website van Nu Bouwen aan Morgen in de gaten voor de laatste updates.