Even een half uurtje bijpraten

Hoe is het je vergaan met ... collega's die niet kunnen werken door corona?

vrijdag 22 januari 2021

Yvonne van Zijl

adviseur sociale zaken regio zuid

Voor de leden van de contactgroepen Personeel gaan we maandelijks ‘een half uurtje bijpraten’ organiseren. Deel je ervaringen met collega’s en luister naar hun bevindingen! Spreekt het onderwerp je een keer niet aan, haak dan aan als het onderwerp wel bij je leeft.

Op P&O/HRM-gebied gebeurt en verandert er veel. Nog los van de uitdaging om de coronaperikelen het hoofd te bieden, hebben we de afgelopen paar jaar te maken gekregen met nieuw ontslagrecht, transitievergoeding en de bijbehorende compensatieregeling, privacywetgeving, nieuw geboorteverlof, duurzame inzetbaarheid, zwaar-werk-regeling om maar eens een paar voorbeelden te noemen.

Hoe is het je vergaan met al die nieuwe wetten en regels? En hoe zijn je collega’s ermee om gegaan? Waar ben je tegen aan gelopen en welke oplossingen heb je gevonden? Waarover zou je een tip van een collega kunnen gebruiken? In deze tijden waarin we elkaar niet mogen ontmoeten, kunnen we wél online afspreken. Vandaar 'even een half uurtje bijpraten'. 

Even praktisch

Bijpraten doen we online, via MS Teams en het duurt maximaal een half uur. De eerste sessies zijn op 8, 9 en 11 februari. We gaan het dan hebben over ‘niet kunnen werken vanwege corona’. De leden van de contactgroepen Personeel hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen per e-mail. Ook meepraten maar geen uitnodiging ontvangen? Stuur dan een mail naar Evenementen om je aan te melden.

De planning is als volgt: 

  • Maandag 8 februari, 9.30 – 10.00 uur: Brabant Mid-West
  • Maandag 8 februari 10.30 – 11.00 uur: Oost-Brabant e.o.
  • Dinsdag 9 februari 10.00 – 10.30 uur: Zeeland
  • Donderdag 11 februari 10.00 – 10.30 uur: Limburg.

Meer informatie

Wil je meer weten over de contactgroepen Personeel en/of het half uurtje bijpraten? Neem dan contact op met Yvonne van Zijl of je verenigingsmanager.