Maak kennis met technisch talent tijdens Student in bedrijf

Donderdag 1 april van 13.00 tot 15.45 uur

dinsdag 2 maart 2021

Vera van Rossem

adviseur onderwijs & arbeidsmarkt regio randstad zuid
Afbeelding Maak kennis met technisch talent tijdens Student in bedrijf

Ben je als bedrijf op zoek naar aanstormend technisch talent én heb je ruimte voor een stageplek of afstudeeropdracht? RDM Centre of Expertise organiseert samen met Hogeschool Rotterdam op 1 april 2021 Student in bedrijf, een online netwerkevent rond stages en afstudeeropdrachten voor studenten en bedrijven. Studenten krijgen de mogelijkheid om kennis te maken met het werkveld. Voor bedrijven een mooie kans om zich te presenteren en kennis te maken met de generatie van de toekomst. Meedoen? Meld je dan vóór 19 maart aan via de link onderaan dit artikel.

Hoe werkt het?

  • Je geeft een bedrijfspresentatie van ca. 5 minuten waarin je beknopt jullie missie en visie vertelt en aangeeft welke stage- en/of afstudeermogelijkheden je bedrijf heeft. Je presentatie mag in elke vorm zijn: een powerpointpresentie, video of geheel zonder audiovisuele middelen. Deze presentatie geef je in een ‘rondetafelgesprek’ met ongeveer 10 studenten. Er zijn drie rondetafelgesprekken, dus je presenteert je bedrijf drie keer. Na je presentatie ga je nog 15 minuten in gesprek met de studenten.
  • Je bent na alle rondetafelgesprekken nog 30 minuten beschikbaar voor vragen van studenten tijdens de ‘netwerkvloer’, bedoeld om studenten de gelegenheid te geven vrij te kunnen ‘binnenlopen’ bij bedrijven van hun keuze.
  • Je investeert alleen in tijd; het event kost je ongeveer 3,5 uur, inclusief voorbereiding. Deelname is verder geheel kosteloos!

Programma

Het netwerkevent Student in bedrijf vindt online plaats op 1 april van 13.00 tot 15.45 uur. Het programma ziet er als volgt uit:

Tijd Onderdeel
13.00 uur Digitale inloop
13.10 uur Welkom en uitleg platform
13.15 uur Voorbereiden presentatie in online omgeving
13.25 uur Rondetafelgesprekken met studenten
15.00 uur Netwerkvloer
15.45 uur Einde

Meld je aan vóór 19 maart

Wil jij graag in contact komen met enthousiaste en geschikte studenten, meld je dan aan vóór 19 maart! Bij aanmelding geef je aan binnen welk domein (met bijbehorende opleidingen) je een student zoekt en binnen welk thema jouw bedrijf actief is. Voor het domein Bouw en Ruimte kun je bij aanmelding kiezen uit de volgende richtingen: Bouwkunde, Civiele Techniek, Facility Management, Ruimtelijke Ontwikkeling, Watermanagement en Ad Integraal Bouwmanagement.

Meld je aan via deze link voor het netwerkevent Student in bedrijf.