• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Tweede Kamerlid Wytske Postma bezoekt veerkrachtige infrabouwer Vermeulen Groep

Tweede Kamerlid Wytske Postma bezoekt veerkrachtige infrabouwer Vermeulen Groep

maandag 8 maart 2021

Anne-Marie Frissen

Beleidsadviseur Infrastructuur
Afbeelding Tweede Kamerlid Wytske Postma bezoekt veerkrachtige infrabouwer Vermeulen Groep

Op maandag 8 maart bezocht CDA Tweede Kamerlid Wytske Postma de Vermeulen Groep in Hazerswoude-Dorp. Tijdens het werkbezoek, in het kader van de Tweede Kamerverkiezingen, toonde directeur-eigenaar Zwiep Vermeulen hoe veerkrachtig en flexibel zowel zijn bedrijf als de bouw- en infrasector zijn.

Zwiep Vermeulen: "In ons bedrijf en onze sector zitten we, ondanks het teruglopende aantal opdrachten door het uitblijven van een oplossing voor het stikstofprobleem, niet bij de pakken neer. Ook na de brand die ons bedrijf twee weken geleden trof, hebben we de mouwen opgestroopt en zijn we doorgegaan. In het gesprek met Wytske heb ik nogmaals het belang benadrukt van het zoveel mogelijk door laten gaan van onderhoud, en infraprojecten waar mogelijk naar voren te halen. Zeker tijdens de afgelopen vorstperiode hebben wij gezorgd dat de wegen goed begaanbaar bleven. Om ons land bereikbaar te houden zijn we daarna volop bezig geweest om de ontstane scheuren in de weg weer te repareren".

Onderhoud wegennet prioriteit voor nieuw kabinet

Wytske Postma: "Ik ben onder de indruk van de veerkracht van de Vermeulen Groep. Mooi ook om te zien hoe andere bedrijven en opdrachtgevers bijspringen om Vermeulen uit de brand te helpen. Goed onderhouden van het wegennet moet de komende kabinetsperiode wat mij betreft meer prioriteit krijgen. Slecht onderhouden wegen zorgen er immers voor dat de verkeersveiligheid achteruit gaat, of dat noodgedwongen de snelheid op grote stukken weg langdurig omlaag moet. Beide zijn onwenselijk".

Infraspecialist

De Vermeulen Groep is specialist op het gebied van onderhoud van de infrastructuur binnen de openbare buitenruimte. Haar grootste opdrachtgever is Rijkswaterstaat, maar de groep werkt ook in opdracht van provincies, gemeentes en waterschappen. Op 21 februari werd het bedrijf getroffen door een grote brand waarbij één van onze loodsen volledig in as werd gelegd. Asfaltmachines, tractoren en walsen werden door de vlammenzee verwoest. De Vermeulen Groep staat onder leiding van oprichter Albert Vermeulen, zijn zus Elizabeth en broer Zwiep. Zwiep Vermeulen is naast de werkzaamheden voor zijn onderneming algemeen bestuurslid van Koninklijke Bouwend Nederland.

Samen doorbouwen aan Nederland

Het werkbezoek aan de Vermeulen Groep vond plaats in het kader van de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Bekijk hier de inzet van de bouw- en infrasector voor deze verkiezingen.