• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • ‘Kan het niet veilig, doe het dan niet’ is het motto van HuneBouw

‘Kan het niet veilig, doe het dan niet’ is het motto van HuneBouw

dinsdag 6 april 2021

Alja Vos

adviseur sociale zaken & arbeidsmarkt regio noord
Afbeelding ‘Kan het niet veilig, doe het dan niet’ is het motto van HuneBouw

Praten over veiligheid doen ze bij HuneBouw het hele jaar door. Op Bewust Veilig Dag dus ook, maar nu zijn daar de Hein-kaartjes en de krant bij gebruikt. En de medewerkers kregen er wat lekkers bij.

Met veilig werken zit het wel goed bij HuneBouw, is Margret van Dalen overtuigd. Ze is als KAM-coördinator bij het bedrijf uit Hoogeveen direct betrokken bij alles op het gebied van onder meer kwaliteit, veiligheid, gezondheid en milieu.

“We zijn al flink wat jaren VCA** gecertificeerd, dus veilig gedrag en veiligheidsbewustzijn zitten er wel goed in bij de medewerkers. Al kun je dat bewustzijn eigenlijk maar moeilijk toetsen. Met de nieuwe Veiligheidsladder zou dat wel moeten kunnen.” HuneBouw greep Bewust Veilig Dag aan om de medewerkers te informeren over het instrument dat naar verwachting per 1 januari 2022 verplicht wordt bij aanbestedingen. Daarnaast werd de nieuwe app voor werkplekinspecties geïntroduceerd. “Met de app kun je een foto maken van de situatie en op de plattegrond van de bouwplaats precies aangeven waar die situatie is. Dat stuur je door naar degene die het moet oplossen. Maar het mooie is dat je ook dingen die prima in orde zijn kunt doorgeven, met een compliment.” Een blijk van waardering doet het altijd goed. Op de Bewust Veilig Dag werden de medewerkers dan ook getrakteerd op een gebakje. En er werd gepraat over veiligheid en veilig werken; aan de hand van de Hein-kaartjes en de speciale krant die Bouwend Nederland voor de Bewust Veilig Dag maakte. “Eigenlijk doen we het elk jaar op de Bewust Veilig Dag wel zo, dat we er in gesprekken extra aandacht aan besteden”, geeft Van Dalen aan. “Het grote verschil met voorgaande jaren was vooral dat we het door corona nu in kleine groepjes moesten doen.”

Betrokken club mensen

De speciale dag is niet bepaald het enige moment waarop HuneBouw met veiligheid bezig is. Voor elk nieuwe project wordt vooraf een risicobeoordeling gemaakt. “Zo weten we voordat er een prijs wordt afgegeven al hoe we zo’n werk gaan uitvoeren en wat er voor speciale maatregelen nodig zijn”, zegt de KAM-coördinator. “Verder wordt er tijdens de projecten ook veel over dit onderwerp gesproken.” Veel praten dus, maar op ‘veiligheidsmoeheid’ heeft ze de medewerkers nog nooit kunnen betrappen. “In tegendeel! Ze zijn erg betrokken. We maken het ook heel laagdrempelig; de gesprekken zijn op de bouwplaats, in de keet. Dan kost het de bouwplaatsmedewerkers geen extra tijd en energie. Gewoon even praten en wellicht een filmpje. En het is ook specifiek op die bouw en dat project afgestemd zodat het heel herkenbaar is en geen ver-van-mijn-bed-show.”

Houden van je medewerkers

Volgens Van Dalen komt de positieve houding van de ‘HuneBouwers’ voor een belangrijk deel doordat ze zich gesteund weten door de directie. Veiligheid is bij HuneBouw niet belangrijk omdat het moet, maar omdat het bedrijf simpelweg van de medewerkers houdt. “Er voor zorgen dat onze mensen fijn en veilig kunnen werken heeft prioriteit. Als er eens een keuze gemaakt moet worden waardoor stagnatie optreedt, dan hebben de medewerkers daar mandaat voor. Dat is fijn werken. Je kunt niet tegen uitvoerders zeggen dat ze veilig moeten werken en dat vervolgens niet faciliteren, dan heb je er nog niets aan. Bij ons is het motto dan ook Kan het niet veilig doe het dan niet. Dat is de kern van veilig werken en van veiligheidsbewustzijn.”