Terugblik | Webinar Gezond thuiswerken | 6 april 2021

woensdag 7 april 2021

Fenneken Lamaker

Beleidsadviseur Duurzaam inzetbaarheid
Afbeelding Terugblik | Webinar Gezond thuiswerken | 6 april 2021

Veel UTA-personeel werkt vanuit huis, maar thuiswerken is toch anders dan op kantoor en brengt veel veranderingen met zich mee. Vaste routines zijn onmogelijk en iedereen zoekt naar een nieuw evenwicht. Juist nu, in deze tijd, is het belangrijk om grip te houden en regie te voeren op je eigen gezondheid en vitaliteit. Fit en gezond blijven terwijl we zo veel achter het beeldscherm zitten is niet makkelijk. Tijdens het webinar gezond thuiswerken op 6 april werden tips en tricks gegeven over het inrichten van een gezonde thuiswerkplek.

Jacco Thoonen en Klaas van Erp van Pim Mulier gaven handreikingen;

  • hoe zorg je ervoor dat je fit en gezond blijft?
  • Hoe zorg je voor een prettig werkritme onder gezonde omstandigheden, waarbij je al je werktaken gedaan krijgt?
  • Hoe zou een gezonde werkdag eruit kunnen zien?
  • Hoe zorg je voor een goede balans tussen werk en vrije tijd?

Zij gingen daarbij in op de verschillende elementen die je gezondheid bepalen zoals actief dynamisch werken, slaap, herstel, voeding en leefstijl (privé). Hun uitleg over de rol die verschillende hersengebieden spelen tijdens het werk en hoe de aanmaak van verschillende hormonen in de loop van de dag en avond onze concentratie beïnvloeden was heel verhelderend. Jacco Thoonen verklaarde daarmee de dip die veel mensen na de lunch tussen circa 14.00 en 15.00 uur ervaren en belangrijker nog, hoe je daarmee om kunt gaan in de planning van je dag.

Download de presentatie

Pim Mulier

Pim Mulier maakt als organisatie deel uit van Zilveren Kruis. Zij bevordert gezond gedrag van mensen en organisaties door het geven van adviezen en trainingen. Koninklijke Bouwend Nederland organiseert regelmatig in samenwerking met Zilveren Kruis trainingen 'Gezond gedrag als vaardigheid' op Papendal, de thuisbasis van Pim Mulier. In deze trainingen leer je in 24 uur hoe jouw gezonde werkdag eruit zou kunnen zien en maak je een persoonlijk plan van aanpak. Daarnaast is aandacht hoe je als bedrijf aan gezondheid en fitheid van je medewerkers kunt werken. Helaas is het organiseren van deze trainingen op dit moment door de corona-maatregelen niet mogelijk. Wanneer fysieke bijeenkomsten en trainingen weer mogelijk zijn, zullen wij weer trainingen bij Pim Mulier organiseren. Wil je meer weten over het webinar 'Gezond thuiswerken' of de trainingen 'Gezond gedrag als vaardigheid' die Koninklijke Bouwend Nederland organiseert bij Pim Mulier, neem dan contact op met Fenneken Lamaker of bel naar 06-22132809.