• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Normec NCK toetst veiligheidsbewustzijn met Safety Culture Ladder

Normec NCK toetst veiligheidsbewustzijn met Safety Culture Ladder

Afbeelding Normec NCK toetst veiligheidsbewustzijn met Safety Culture Ladder
dinsdag 20 juli 2021

Op 1 januari 2022 gaat de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) in. Die heeft als doel veiligheidsbewustzijn te stimuleren, zodat er minder onveilige situaties en incidenten ontstaan. De Safety Culture Ladder, voorheen de Veiligheidsladder, is het certificaat waarmee je aantoont dat je veilig werkt. Normec NCK verzorgt hiervoor de volledige certificering.

Bij Normec NCK is Paul van Schijndel auditleider. Paul signaleert toenemende interesse in de Safety Culture Ladder. “Opdrachtgevers stellen vanaf begin volgend jaar het certificaat verplicht. Je moet als opdrachtnemer kunnen aantonen dat je op een bepaalde trede op de ladder staat en dienovereenkomstig werkt.”

Eén ladder, vier varianten

“Veel van onze klanten zitten in de bouw en infra”, zegt Paul. “We komen over de vloer bij bedrijven met honderden medewerkers, maar schuiven ook aan de keukentafel aan. Hoe groot of klein ook, we denken graag mee met de klant.” De Safety Culture Ladder kent vier varianten. Bouwbedrijven en hun opdrachtgevers kiezen zelf de variant die passend is. Twee ervan worden uitgegeven met een certificaat: de SCL Original met jaarlijks een volledige audit, en het SCL-product waarbij je alleen het eerste jaar een volledige audit krijgt. Bij de andere twee, de SCL Light en de Approved Self Assessment, komt Normec NCK weliswaar langs om te toetsen maar er volgt geen certificaat. 

Ledenvoordeel

Bouwend Nederland-leden krijgen op alle producten van Normec NCK de volgende voordelen:

  • 10% korting op het dagtarief voor audits;
  • één aanspreekpunt die de certificering van begin tot eind verzorgd;
  • mogelijkheid tot een nul-audit (als je wilt weten of je ‘certificatiegereed’ bent).

Meer weten?

Wil je meer weten over het ledenvoordeel bij Normec NCK? Stuur dan een e-mail naar afdeling ledenvoordelen of bel 079 3 252 166.