• Home
 • Actueel
 • Nieuws
 • Website en nieuwsbrieven Bouwend Nederland in vernieuwde huisstijl

Website en nieuwsbrieven Bouwend Nederland in vernieuwde huisstijl

donderdag 22 juli 2021

Alex Nieuwenhuis

communicatieadviseur
Afbeelding Website en nieuwsbrieven Bouwend Nederland in vernieuwde huisstijl

Deze week is de website van Bouwend Nederland - www.bouwendnederland.nl - in de vernieuwde huisstijl van de vereniging omgezet. Ook zullen we onze nieuwsbrieven vanaf nu in dit aangepaste design versturen. Mét de aanpassingen in de vormgeving hebben we op de website meteen een flink aantal verbeteringen doorgevoerd, zodat we bezoekers en leden online nog beter van dienst kunnen zijn.

Opgefriste huisstijl

De meest zichtbare verandering is toepassing van de nieuwe huisstijl van Bouwend Nederland. Wat betekent dit voor de vernieuwde site en nieuwsbrieven? Naast het nieuwe logo is sprake van iets aangepaste huisstijlkleuren én een ander, prettig leesbaar lettertype: de Proxima Nova. We hebben ook afscheid genomen van een aantal stijlelementen, zoals de halfronde boog onderaan en bovenaan de website. Eén van de voordelen is dat er nu meer website in je beeldscherm verschijnt. De website  www.bouwendnederland.nl is op deze manier opgefrist maar blijft voor leden toch vertrouwd in opzet.

Andere verbeteringen

Naast aanpassingen vanwege een nieuwe huisstijl komt er ook nog een flink aantal andere verbeteringen mee. Een paar voorbeelden.
     
 • Sneller navigeren
  Waar de website op de desktop voorheen een zogenaamd hamburgermenu had, maken we nu gebruik van traditionele uitklapmenu's. Nu komt het hoofdmenu direct in beeld, kan een gebruiker zich beter oriënteren en  sneller naar een onderliggende pagina navigeren.
      
 • Servicemenu
  Rechtsboven in de desktopweergave van de site krijgen vind je een servicemenu, met een directe ingang naar het zoekvenster, het inlogscherm en de contactgegevens van Bouwend Nederland. Niet-leden vinden hier een prominentere knop om lid te worden. Ben je al log en log je in, dan maakt dit onderdeel plaats voor een directe ingang naar je profielgegevens.

 • Nieuw menuonderdeel Campagnes
  We hebben een nieuw menuonderdeel Campagnes toegevoegd. Hier vind je nu directe ingangen naar onze lopende campagnes en meerjarenprogramma's.
     
   
 • Verbeterde laadtijd
  De laadtijd van de website op een mobiele device scoort niet per se heel slecht maar kon beter. Omdat we de website iets compacter hebben vormgegeven (minder grote afbeeldingen, minder grote stukken wit) én die doorgelicht hebben op verbetermogelijkheden qua techniek en architectuur, is die nu een stuk sneller op een mobiel apparaat.

Je feedback is welkom!

We blijven steeds op zoek naar mogelijkheden om een bezoek aan de website en de gebruikerservaring van leden verder te verbeteren. We doen dat deels op grond van statistieken over gebruikersgedrag, deels met reacties via de feedbackknop op de website (tabje rechts in het scherm) en binnenkort met een gebruikerstest. Ben je lid van Bouwend Nederland en wil je jouw feedback kwijt óf wil je meedoen met een gebruikerstest? Stuur dan een mailtje met je contactgegevens aan a.nieuwenhuis@bouwendnederland.nl