Nieuw seizoen Je Gaat Het Maken start op 5 februari

Afbeelding Nieuw seizoen Je Gaat Het Maken start op 5 februari
dinsdag 1 februari 2022

Zaterdag 5 februari 2022 start het derde seizoen van de RTL 4-serie Je Gaat Het Maken. Net als in de eerdere seizoenen krijgen mensen die dromen over een carrière in de bouw en infra de kans om de overstap te maken. Als ze gedurende twee dagen laten zien dat ze het in zich hebben, winnen ze een opleidingstraject en persoonlijke begeleiding voor hun overstap.

In de eerste aflevering op zaterdag 5 februari om 16.30 uur zien we Angela Schoonderbeek, 29 jaar, die omdat ze altijd al in de bouw wilde werken bouwkunde ging studeren. Toen ze een zoontje kreeg was de studie niet meer vol te houden. Inmiddels is haar zoon twaalf en wil ze graag alsnog de bouw in. De mogelijkheid om mee te doen aan Je Gaat Het Maken grijpt ze met twee handen aan. In de uitzending zien we hoe Angela, begeleid door werkvoorbereider/calculator Wendy van den Berg, bij Van Baaren Aannemers laat zien hoe ze de calculatie voor de uitbouw van een school aanpakt, puien controleert en meterkastlijsten opstelt. Lukt het deze voormalig bloemiste om de opleiding tot werkvoorbereider/calculator te winnen? In deze teaser alvast een tipje van de sluier:

Werkgevers en werknemers werken samen

In 2021 heeft Bouwend Nederland de campagne Je Gaat Het Maken overgedragen aan het programma Bouw & Infra, instroom en behoud vakkrachten. In dit programma werken Bouwend Nederland, AFNL, FNV Bouwen en Wonen en CNV Vakmensen samen om ervoor te zorgen dat er genoeg werkenden zijn in de bouw en infra. Naast de campagne Je Gaat Het Maken die zich voornamelijk richt op jongeren en zij-instromers, houdt dit programma zich bezig met het verbeteren van de processen rond zij-instroom, het beter laten aansluiten van opleidingen en de doorontwikkeling van het Digitaal Skills Paspoort.

Dank aan meewerkende bedrijven

De tv-serie Je Gaat Het Maken kan alleen gemaakt worden dankzij de medewerking van bedrijven. We zijn dan ook blij met de tijd en investeringen die deze bedrijven gemaakt hebben. Dit seizoen zijn dat – in volgorde van uitzending – Van Baaren Aannemers, Nederlandse Bouw Unie, Remmers Bouwgroep, De Kok Bouwgroep, Van Wanrooij en KWS Infra Zwolle.

Ook interesse in zij-instromers?

Informatie voor bedrijven die interesse hebben in zij-instromers staat op de site van het programma Bouw & Infra, instroom en behoud vakkrachten. Zo is er voor bedrijven een persoonlijk aanspreekpunt in de regio, zijn er beroepenbijeenkomsten waar je in contact kunt komen met zij-instromers en wordt informatie over subsidies gebundeld. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Simone.

Angelina van Weerdenburg senior communicatieadviseur

Tags

Instroom