• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Haafkes legt bouwplaatsen stil om gesprek aan te gaan over veiligheid

Haafkes legt bouwplaatsen stil om gesprek aan te gaan over veiligheid

Afbeelding Haafkes legt bouwplaatsen stil om gesprek aan te gaan over veiligheid
donderdag 7 april 2022

Aannemersbedrijf Haafkes heeft woensdag 30 maart op de Bewust Veilig-dag al haar bouwplaatsen stilgelegd. Het voltallige personeel werd uitgenodigd op kantoor, waar ze door middel van verschillende toolboxen in gesprek gingen over de veiligheid. "Iedereen moet lekker naar hun werk kunnen, maar uiteindelijk ook weer veilig thuiskomen", stelt directeur Lucas Haafkes.

Meer dan 400 bedrijven hebben aandacht besteed aan de Bewust Veilig-dag. Het animo was groot in alle sectoren, zowel onder grote als kleine bedrijven. Zo trakteerde de Combinatie Herepoort op een gebakje met een qr-code naar de Bewust Veilig-games en organiseerde TBI toolboxen en diverse online sessies. BINX had een interactief programma met onder andere een Virtual Reality-bril, workshop, casus en een pubquiz en Bouwmensen en Inframensen Zuid zetten voor leerlingen op verschillende vestigingen de hele week in het teken van Bewust Veilig. 

De Bewust Veilig-dag is een initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. "Het hele jaar door werken we met onze collega's aan producten, diensten en trainingen die veilig en gezond werken onder de aandacht brengen. Op de Bewust Veilig-dag hameren we daar extra op, want niemand moet gevaar hoeven lopen tijdens zijn of haar werk", aldus voorzitter van Bouwend Nederland, Maxime Verhagen.