5 voordelen van asset management

Altijd op de hoogte van waar wat is en meer

Afbeelding 5 voordelen van asset management
donderdag 14 april 2022

De voordelen van asset management zijn helder. Het beheer van groot- en/of klein materieel is bij veel bouw of infrabedrijven een dagelijkse, handmatige en tijdrovende bezigheid. Vragen als 'waar is die container?' 'wie heeft slijptol 18 voor het laatst gehad?', 'is die aanhanger wel teruggekomen van de bouwplaats?' of 'waar is het derde opzetstuk van de graafmachine?' worden eenvoudig beantwoord als materieel zonder eigen stroomvoorziening is voorzien van de slimme asset tags. Door gebruik te maken van radio frequentie technologie wordt het beheer nog eenvoudiger. Dit bespaart natuurlijk enorm veel kosten in tijd, maar ook in materieel. Vervangingskosten nemen af en onderhoud kan makkelijker gepland worden.

In dit artikel zetten we vijf voordelen op een rijtje van de asset management oplossing met RF-technologie, die binnenkort door GPS-Buddy wordt geïntroduceerd.

#1 Grip op alle assets

"Of het nu gaat om groot of klein materieel, het enige wat telt is dat het beschikbaar is op de juiste locatie, wanneer het daar gewenst is. Met onze Asset Management oplossing worden alle assets online gemonitord en zijn zichtbaar in één centrale beheeromgeving. Die gegevens kunnen ook gecombineerd worden met de data van de voertuigen binnen het bedrijf. Dat geeft je een totaalbeeld van alle bedrijfseigendommen, controle op afstand, besparing van tijd en moeite voor het traceren, slim onderhoudsbeheer én een foutloze facturatie. Bovenal kun je plannen volgens opdracht wat de klanttevredenheid en de productiviteit verhoogd", aldus Desmond van Kooten, commercieel directeur van GPS Buddy.

#2 IoT-netwerk

In vergelijking tot andere oplossingen op de markt, zijn de asset tags van GPS-Buddy voorzien van radio frequentie (RF). Het voordeel hiervan is dat ze, in tegenstelling tot bluetooth, een groter bereik tot wel 400 meter hebben. De RF-tag geeft elke twee minuten een signaal en communiceert automatisch met de dichtstbijzijnde hub op locatie. Dit kan een vaste hub zijn in een gebouw of werkkeet, of een hub in een voertuig. Het maakt dan niet uit van wie de hub is. Alle nieuwe GPS-Buddy track&trace units vormen een beveiligde gateway en geven de informatie van de tag door aan het netwerk, zodat de locatie van een asset altijd zichtbaar is in het systeem via de browser of de app.

#3 Eenmalig verbinden met beheerplatform

Met een grootte van 10 bij 3 centimeter zijn de asset tags makkelijk te bevestigen aan groot en klein materieel. De tag wordt éénmalig via NFC en de bijbehorende mobiele app toegevoegd aan het beheerplatform van GPS Buddy. Pairing is daarna niet meer nodig. Ook als de tag wordt verplaatst, kan dit eenvoudig op afstand in het systeem worden aangepast.

#4 Lange levensduur

De asset tags verbruiken zeer weinig energie waardoor de batterij ongeveer 8 jaar meegaat. Daarnaast zijn de tags voorzien van een waterdichte behuizing en een temperatuursensor waarmee de omgevingstemperatuur van het object kan worden gemonitord.

#5 Semi anti-diefstal

Binnen het beheerplatform is met geofencing een actieradius aan te geven waarbinnen het betreffende materieel mag bewegen. Als het object buiten dit gebied komt wordt automatisch een alert gegenereerd.

Asset management in de praktijk

Benieuwd hoe deze asset management oplossing in de praktijk werkt? Bekijk onderstaande video waarin Van Werven Infra & Recycle uitlegt waarom zij deze oplossing gaan gebruiken.

Speciale voordelen voor leden

Als preferred supplier van Bouwend Nederland biedt GPS-Buddy speciale voordelen voor asset tracking en fleetmanagement oplossingen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de intelligente Asset Management oplossing van GPS-Buddy?

Neem direct contact op