• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Bezoek aan bouwproject maakt Meewerkend Partneroverleg extra levendig

Bezoek aan bouwproject maakt Meewerkend Partneroverleg extra levendig

Afbeelding Bezoek aan bouwproject maakt Meewerkend Partneroverleg extra levendig
dinsdag 21 juni 2022

Een kijkje bij de bouwpraktijk en praten over zaken rondom de bouw; het Meewerkend Partneroverleg van de afdelingen Noord-Holland-Noord en Zaanstreek-Waterland had het maandag 20 juni allebei.

Na twee jaar voornamelijk online evenementen is het de laatste tijd razend druk met fysieke bijeenkomsten. Evengoed waren er maandag 20 juni nog behoorlijk wat deelnemers aan het Meewerkend Partneroverleg van de afdelingen Noord-Holland-Noord en Zaanstreek-Waterland. Het eerste deel van de ochtend waren ze te gast bij Bouwbedrijf Van der Gragt uit Wormerveer dat aan de Dorpsstraat 707 in Assendelft  Zorgvilla Bestevaer bouwt; opvallend genoeg precies op de locatie waar voorheen het kantoor van de bouwer stond. Directeur Ron van der Steege en uitvoerder Lafeurney Bakboord gaven in de keet en tijdens een rondleiding uitleg over het project dat in de tweede helft van dit jaar opgeleverd moet worden. 

Dag van de Bouw

Na de rondleiding ging het gezelschap naar Bouwmensen in Zaandam om over de actualiteiten te praten die de bedrijven bezig houden, en ervaringen uit te wisselen. Natuurlijk ging het over de Dag van de Bouw die twee dagen eerder had plaatsgevonden. Hoewel geen van de bedrijven zelf aan die dag had deelgenomen, waren de meewerkende partners het er wel over eens dat het een mooie manier is om mensen beter kennis te laten maken met de bouw. Goed voor de instroom, was de mening van de leden die allemaal wel met personeelsschaarste te maken hebben. Het merendeel heeft de orderportefeuille inmiddels op de situatie aangepast; je kunt immers niet meer dan waar je mensen voor hebt, klonk het.

Actualiteiten

Uiteraard kwamen het kersverse resultaat van de cao-onderhandelingen en de nieuwe geboorteverlofregelingen voor partners ter sprake. De deelnemers kregen uitleg over wat de regeling inhoudt en hoe de aanvraagprocedure in elkaar steekt. Een ander actueel onderwerp dat de revue passeerde, was de Vertrouwenspersoon. Bij de meeste bedrijven is dat een medewerker op kantoor, maar de algemene gedachte was wel dat het goed is om, nu de rol van vertrouwenspersonen in bedrijven steeds belangrijker wordt, nog eens naar de invulling te kijken. 
Ook over de Wet kwaliteitsborging werden ervaringen uitgewisseld; van de onzekerheid of de wet dit keer wel ingevoerd gaat worden tot en met praktijkervaringen die sommige leden hebben opgedaan met proefprojecten. 
Het prettige en informatieve overleg werd afgesloten met een goed verzorgde lunch bij Bouwmensen.

Pak de agenda!

In het najaar staat het volgende Meewerkend Partneroverleg van de afdelingen Noord-Holland-Noord en Zaanstreek-Waterland gepland, op 25 oktober. Ook dan is er weer een bezoek aan een bouwproject, al is de transformatie van gevangenis Schutterwei in Alkmaar tot Fellonhotel al wel een paar jaar geleden afgerond. Ben je lid van de afdeling Noord-Holland Noord of Zaanstreek-Waterland en wil je deelnemen aan het meewerkend partneroverleg neem dan contact op met Lenneke Neef (l.neef@bouwendnederland.nl) of het secretariaat van de afdelingen Noord-Holland Noord (info@bouwendnederlandnhn.nl) of Zaanstreek-Waterland (info@bouwendzaanstreekwaterland.nl)