Wat doet een ecoloog in de bouw?

Afbeelding Wat doet een ecoloog in de bouw?
dinsdag 13 december 2022

Wat doet een ecoloog als die werkt bij een bouw- en infrabedrijf? Heleen Broier en Jeroen Mos, ecologen bij Boskalis Nederland, vertellen alles over de uitdagingen van hun werk in onze sector. Hoe maak je een project duurzaam en waar moet je aan denken bij natuurinclusief bouwen en biodiversiteit. Daarnaast hebben ze ook nog wat goede tips voor opdrachtnemers die geen ecologen in dienst hebben.

Maar er is nog meer, want in aflevering 20 van De bouw maakt het podcast vertelt Hans van Zandvoort, senior projectmanager bij de provincie Noord-Brabant je meer over ‘De groenste weg van Brabant, de N69. Een weg van 8,5 km lang door een prachtig gebied die aangelegd is door Boskalis in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Waarom is de N69, De groenste weg van Brabant en hoe hebben ze het in de aanbesteding aangepakt om dit te realiseren?

Meer praktijkvoorbeelden

Bouwend Nederland wil leden en opdrachtgevers helpen bij het verduurzamen van de grond-, weg- en waterbouw. Bekijk daarom ook onze handreiking met meer praktische voorbeelden, maatregelen en tips.

Zorgen van Verhagen

Daarnaast deelt Bouwend Nederland voorzitter Maxime Verhagen zijn zorgen over de huidige aanpak van de stikstofcrisis. Hoe moet de Tweede Kamer en het kabinet omgaan met de situatie en wat is er nodig om ons goed door de huidige crisis heen te leiden?Wil je geen aflevering missen van De bouw maakt het podcast? Vergeet dan niet op de volgknop te drukken op Spotify of te abonneren op Apple Podcasts!

Richard Massar senior communicatieadviseur/woordvoerder