'Samenwerking belangrijker dan ooit'

Blijven werken aan oplossingen die dit land nodig heeft

Afbeelding 'Samenwerking belangrijker dan ooit'
donderdag 16 maart 2023

Bouwend Nederland constateert dat de verkiezingen voor de Provinciale Staten de politieke kaarten flink anders hebben geschud. De problemen waar ons land voor staat op het gebied van stikstof, woningbouw, mobiliteit, energietransitie en klimaatbestendigheid zijn echter nog steeds dezelfde. We gaan daarom graag in gesprek met de nieuw gekozen volksvertegenwoordigers om te blijven werken aan de oplossingen die dit land nodig heeft.

We feliciteren Caroline van der Plas en de BBB met hun grote overwinning en ook de andere winnaars. "Nederlanders laten hiermee duidelijk merken dat ze willen dat hun problemen worden opgelost", aldus voorzitter Maxime Verhagen. "Onze sector kan hieraan een grote bijdrage leveren maar moet hiertoe wel in staat worden gesteld."

Daarom gaat Bouwend Nederland de komende tijd graag met de nieuwe Provinciale Staten en de nieuwe leden van de Eerste Kamer het gesprek aan. Verhagen: "We zien dat ook de nieuwe politieke setting voldoende aanknopingspunten biedt om het stikstofprobleem op te lossen, de woningbouw op te schalen, Nederland bereikbaar te houden en de energietransitie in goede banen te leiden.” Daar is een goede samenwerking voor nodig met de nieuwe bestuurders van dit land. Die samenwerken zoeken we op en daar zien we naar uit".

Richard Massar senior communicatieadviseur/woordvoerder