• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Zaanstreek - Waterland leert de do’s en don’ts van LinkedIn

Zaanstreek - Waterland leert de do’s en don’ts van LinkedIn

Afbeelding Zaanstreek - Waterland leert de do’s en don’ts van LinkedIn
dinsdag 18 april 2023

Anno 2023 kunnen we bijna niet meer zonder social media. Maar hoe ga je er nou goed mee om? Voorafgaand aan hun ledenvergadering van donderdag 13 april, kregen de leden van de afdeling Zaanstreek - Waterland daar een onderhoudende presentatie over.

Natuurlijk stonden er donderdag 13 april de gebruikelijke afdelingszaken op de agenda, maar een ledenvergadering is niet compleet zonder een inhoudelijk onderdeel, vindt de afdeling Zaanstreek - Waterland. Daarom was social media expert Alex Blaauboer uitgenodigd om voorafgaand aan de vergadering ‘les te geven’ in socials. Een interessant onderwerp, vonden de leden; er waren zo’n 35 mensen naar Bouwmensen Zaandam gekomen voor de bijeenkomst. Ze hoorden Blaauboer het meest over LinkedIn vertellen. Logisch wel, want anders dan Instagram en Facebook is LinkedIn specifiek voor zakelijk gebruik bedoeld. Blaauboer legde onder meer uit hoe het platform werkt, wat je er mee kunt, hoe je een netwerk onderhoudt, hoe je er dingen opzet en mensen tagt, wat do’s en don’ts zijn. Zet er niet zomaar een link op, maar plak die altijd in een tekstje, was een van de tips. En heel belangrijk ook: houd het zakelijk; bewaar je persoonlijke lief en leed voor de andere socials. Hoewel verschillende leden al wel bekend waren met LinkedIn, landde het verhaal van Blaauboer in vruchtbare bodem, en kreeg de expert ook nog de nodige vragen voorgelegd.

Wet kwaliteitsborging

Vragen kwamen er ook los tijdens de daadwerkelijke ledenvergadering; zeker toen bij het rondje actualiteiten de Omgevingswet aan de orde kwam. Nu die daadwerkelijk ingevoerd gaat worden, zal ook de Wet kwaliteitsborging er echt komen. Hoewel de bouw en infra zich al jaren op de Wkb voorbereidt, waren er toch nog de nodige vragen. Of er voldoende borgers zijn bijvoorbeeld, en hoe het er kostentechnisch gaat uitzien. Op lang niet alle vragen kon meteen antwoord worden gegeven, maar de leden kregen de toezegging dat de vragen worden voorgelegd aan de Wkb-experts in Zoetermeer en dat de antwoorden worden teruggekoppeld.

Nieuwe leerlingen

Uiteraard werden de komende activiteiten nog even onder de aandacht gebracht, zoals de aankomende regiodag Noord-Holland. Die is op 8 juni, op Forteiland IJmuiden. In de persoon van Leo Schoenmaker praatte gastheer Bouwmensen de leden bij over de stand van zaken met de nieuwe leerlingen, over de aantallen en de indrukken. Goed om te weten voor de leden hoe de vlag er op dat vlak bij hangt. De bijeenkomst werd afgesloten met een barbecue en een bescheiden wijnproeverij.

Joost Swaan regiomanager regio randstad-noord