Verhoog je fitheid, prestaties en focus met Somnoblue

De slaapbril voor onregelmatige werkers maakt nu deel uit van Zilveren Kruis

Afbeelding Verhoog je fitheid, prestaties en focus met Somnoblue
woensdag 13 september 2023

Goed werk begint met een goede nachtrust – zeker in de bouw. Chris Boot van Zilveren Kruis legt uit: “Met de Somnoblue-bril wordt het blauwe licht gefilterd. Daarmee reguleer je je melatonine. Hierdoor slaap je niet alleen makkelijker in, maar slaap je ook dieper.”

De Somnoblue-brillen verminderen de negatieve effecten van blauw kunst- en daglicht op de biologische klok en de slaap. “Het idee is om de bril ongeveer een uur voor het slapen op te zetten”, aldus Boot.

De offshore-industrie, de horeca en de Intensive Care-afdelingen van enkele grote Nederlandse ziekenhuizen zijn al bekend met Somnoblue. Maar zoals je je kunt voorstellen, is een optimale nachtrust ook in de bouw geen overbodige luxe. “Alcohol, het scherm van de televisie of telefoon, een grote avondmaaltijd: het zijn stuk voor stuk factoren die een negatieve invloed op je nachtrust hebben. De Somnoblue-bril is in zoverre niet zaligmakend, maar het helpt goed bij het reguleren van  het dag- en nachtritme. Dat is door onze medische adviseurs nauwkeurig beoordeeld.”

Verbeterde productiviteit

De slaapbril draagt potentieel bij aan een betere slaap, hogere vitaliteit en een lagere kans op overgewicht en burn-outs. Het is algemeen bekend dat personeelstekorten, het toegenomen verzuim, de hoge werkdruk en de toename in psychische klachten de hele sector onder druk zetten. Voor zowel werkgevers als medewerkers is het daarom van groot belang om er alles aan te doen om gezond te blijven. Vanuit deze gedachte ontwikkelden Zilveren Kruis en Bouwend Nederland met AV Bouw Extra al een collectieve aanvullende zorgverzekering die aansluit bij de problematiek in de bouw- en infrasector. “Werken in de bouw brengt nou eenmaal een andere zorgbehoefte met zich mee”, weet Boot. ”Het is fysiek uitdagend werk, met vaak onregelmatige werktijden en ook een toenemende werkdruk.”

Vergoeding

Om die reden is de collectieve aanvullende verzekering van Zilveren Kruis nu uitgebreid met een vergoeding van tussen de 25 en 35 euro voor een Somnoblue-slaapbril. Normaliter betaal je anders tussen de 31 en 55 euro. “Die eigen bijdrage zorgt ervoor dat iemand de bril ook daadwerkelijk gaat gebruiken.”

Meer weten?

Gun jij je medewerkers een meer dan goede nachtrust? Neem dan contact op met onze collega’s van de afdeling Ledenvoordelen. Bel 079 3 252 166 of mail via onderstaande knop.

Stuur een mail