• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Leden Brabant Mid-West ontvangen leerlingen op Onderwijsdag van de Bouw

Leden Brabant Mid-West ontvangen leerlingen op Onderwijsdag van de Bouw

Ruim 300 basisschoolleerlingen nemen een kijkje achter de schermen

Afbeelding Leden Brabant Mid-West ontvangen leerlingen op Onderwijsdag van de Bouw
dinsdag 6 juni 2023

Meerdere leden stellen op zaterdag 17 juni 2023 hun bouwplaatsen open voor het publiek. In onze afdeling doen een vijftal leden dat ook op de vrijdag ervoor, op de Onderwijsdag van de Bouw, maar dan voor basisschoolleerlingen.

Omdat op 6 juni al een groot jaarlijks event, Game On in Breda, wordt georganiseerd voor (v)mbo'ers uit West-Brabant is gekozen om de basisschoolleerlingen in de omgeving van deelnemende projecten aan De dag van de Bouw op vrijdag 16 juni op die bouwplaatsen uit te nodigen. 

Basisschoolleerlingen al enthousiasmeren

Bij zes projecten die deelnemen aan de Dag van de Bouw in onze afdeling mogen basisschoolleerlingen op vrijdag 16 juni een kijkje komen nemen. Basisscholen uit de omgeving van de projecten reageerden enthousiast op het verzoek van BouwSchool Breda of Bouwmensen Zuidwest in samenwerking met die leden. De opleidingsbedrijven zorgen er samen met de leden voor dat de jongeren een rondleiding krijgen en er nog een leuke activiteit op de bouwplaats wordt gedaan. Vorig jaar was dit op enkele bouwplaatsen een enorm succes en is bij meerdere jonge leerlingen de interesse voor werken in de bouw aangewakkerd.

 

Het gaat om de volgende projecten (ook hier te vinden):

Van de projecten in Breda en Made wordt van de activiteiten met de leerlingen een video opgenomen, die we op zaterdagochtend op social media verspreiden om te laten zien dat op díe dag de bouwplaatsen voor álle publiek open zijn. Houdt de openingstijden in de gaten, die wijken af per project.

Jij gaat het Maken

Vanuit de campagne Jij gaat het Maken krijgen de leerlingen na afloop een gadget mee en hopen we dat we hen een leuke ochtend/middag hebben kunnen bieden én uiteraard dat we hun interesse hebben gewekt voor onze mooie sector.

 

Voor 2024 willen we nog ruimer van tevoren uitzetten dat we de bouwplaatsen openstellen voor bezoeken van jongeren op de dag vóór de Dag van de Bouw. Denk er voor volgend jaar alvast over na. Je kunt voor hulp bij de organisatie contact opnemen met verenigingsmanager Petra Landmeter (06-15557622).

 

Petra Landmeter verenigingsmanager afdeling Brabant Mid-West