Wervingscampagne studenten Civiele Techniek

Unieke samenwerking van 14 hogescholen

Afbeelding Wervingscampagne studenten Civiele Techniek
maandag 4 september 2023

Heeft Nederland straks nog voldoende civiel ingenieurs die onze infrastructuur toekomstbestendig houden? Op het hbo is het aantal studenten civiele techniek sinds 2017 met 25% afgenomen. Door die terugloop dreigen opleidingen te sluiten. Dus besloten 14 hogescholen (aangesloten bij Domein Built Environment) vorig jaar een unieke samenwerking aan te gaan. Een samenwerking die leidde tot een gezamenlijke wervingscampagne voor de opleiding civiele techniek.

Online wervingscampagne voor studenten 2024-2025

In de wervingscampagne staan scholieren centraal die in hun dagelijks leven (op de fiets of gamend) kennismaken met de wereld van civiele techniek. Ze ontdekken wat het vak allemaal inhoudt en welke rol ze zelf kunnen spelen in de civieltechnische sector. En hoe waardevol dat is voor de toekomst. In oktober gaat de campagne live met drie video’s en een online platform. De campagne wordt verspreid via diverse online kanalen. Middelbare scholen ontvangen lesmateriaal.

Bouwend Nederland ondersteunt het initiatief

Vanuit het meerjarenprogramma Toekomst van Werk heeft Bouwend Nederland een financiële bijdrage gedaan aan de ontwikkeling van deze campagne. Daarnaast zorgen we er, bijvoorbeeld via het tv-programma ‘De bouw maakt het’ voor dat wij ook in onze uitingen meer aandacht besteden aan het vak van civiel ingenieur. Een belangrijk doel van deze campagne is om de brede infra meer aandacht te geven vanwege uit onderzoek gebleken onbekendheid bij de Nederlander. Daarnaast verkennen we op dit moment met elkaar welke mogelijkheden er nog meer zijn om de instroom en het behoud van civiel ingenieurs langdurig te stimuleren.

Meedoen aan de campagne

Op dit moment is de productie van de campagne nog in ontwikkeling. Uiteraard nemen we je mee zodra de campagne van start gaat.

Vera van Rossem beleidsadviseur onderwijs