Profiteer ook van het ledenvoordeel bij Zilveren Kruis

Afbeelding Profiteer ook van het ledenvoordeel bij Zilveren Kruis
woensdag 8 november 2023

De samenwerking tussen Bouwend Nederland en zorgverzekeraar Zilveren Kruis bestaat inmiddels zo'n vijftien jaar. Uit deze lange hechte relatie ontstond onder andere de collectieve aanvullende zorgverzekering Aanvullend Bouw Extra. Deze levert leden van Bouwend Nederland exclusief en op maat een verzekering toegesneden op de bouw en infra. Accountmanagers Bert ten Arve en Oscar van Dam belichten de voordelen.

Werken in de bouw brengt een andere zorgbehoefte met zich mee dan bijvoorbeeld werken op een kantoor. Het is fysiek uitdagend werk, vaak met onregelmatige werktijden en je werkt bijvoorbeeld met (chemische) stoffen. "Om goede zorg te krijgen bij klachten wil je dus dat jouw zorgverzekering naadloos aansluit op die beroepspraktijk", zegt desk accountmanager Oscar van Dam. Daarom ontwikkelden Zilveren Kruis en Bouwend Nederland uit een inmiddels bijna vijftien jaar durende samenwerking een collectieve aanvullende zorgverzekering op maat. Deze Aanvullend Bouw Extra haakt aan bij de specifieke gezondheidsrisico's in de bouw- en infrasector. Accountmanager Bert ten Arve: "Zo geven we specifieke vergoedingen die aansluiten bij de gezondheidskwesties waarmee bouw- en infra-professionals mee te maken kunnen krijgen."

Specifieke aandacht

De collectieve verzekering bestaat uit de basisverzekering en aanvullende verzekeringen. Hoe uitgebreid de werknemers verzekerd willen zijn, bepalen ze vanzelfsprekend zelf. Kiezen ze voor een aanvullende verzekering? Dan krijgen ze extra vergoedingen én een aantrekkelijke korting op de premie. Ten Arve: "Dit geldt ook voor eventuele gezinsleden." In het gezamenlijk ontwikkelde verzekeringspakket hebben Bouwend Nederland en Zilveren Kruis samen vanuit de eigen expertise gekeken naar de zorgbehoefte in de bouw en infra. Van Dam: "In dit product is speciale aandacht geschonken aan fysieke klachten zoals lage rugklachten en arm- en schouderklachten, maar ook aan mentale klachten veroorzaakt door werkstress. Dat heeft geleid tot een ruimere dekking op gebied van fysiotherapie. Maar ook het stimuleren van duurzame inzetbaarheid door gezonde voeding en beweging en onregelmatig werken en slapen door onregelmatige diensten hebben een plaats gekregen." 

SkinVision

Ten Arve: "Allergieën en huidirritatie door blootstelling aan te veel zonlicht of chemische stoffen zijn ook onderwerpen die in de bouw- en infrapraktijk spelen. De SkinVision App controleert makkelijk en snel verdachte huidafwijkingen als moedervlekken. Beoordeelt de app een plekje als hoog risico, dan wordt het advies gegeven het plekje door een arts na te laten kijken. Het kantoorpersoneel vindt op zijn beurt specifieke zaken als RSI en beeldschermogen in de polis terug." Daarnaast is er De Zorgcoach die leden onder meer helpt bij wachtlijstbemiddeling, vragen over en voor mantelzorgers en het vinden van de beste zorgverlener. Van Dam: "Als lid van Bouwend Nederland profiteren je medewerkers en hun gezinsleden van uitgebreide voordelen op het gebied van zorg, gezondheid en vitaliteit. Onze extra vergoedingen voor onder andere fysiotherapie, griepvaccinatie, online check huidkanker en een arbeidsgerelateerde health check zijn in de bouw- en infra alleen bereikbaar voor leden van Bouwend Nederland."

Aanvraag 

De aanvraag van een collectief zorgcontract via Bouwend Nederland is snel en gemakkelijk. Ten Arve: "Als werkgever kun je een werkgeversovereenkomst en collectiviteitsnummer aanvragen via de website van Bouwend Nederland. Met dit nummer kunnen je medewerkers zich bij ons aanmelden." Via zk.nl/collectiviteit kiezen de medewerkers eenvoudig de collectieve zorgverzekering met de extra's van Bouwend Nederland die bij hen past. Jongeren en Ondernemers Zonder Personeel (OZP) in de bouw kunnen zich met een eigen collectiviteitsnummer aanmelden: Jongerenpolis 207082845, OZP-polis 207044810. 

900 lidbedrijven

Inmiddels hebben ongeveer 900 lidbedrijven van Bouwend Nederland een collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis. "Daar zijn we best trots op", zegt Ten Arve. "Veel bedrijven hebben zich inmiddels aangesloten, maar het mogen er natuurlijk altijd meer worden," besluit Van Dam met een knipoog. 

Het Bouwend Nederland-ledenvoordeel bij Zilveren Kruis op een rij

  • Voordelige premie op de basisverzekeringen;
  • 15% korting op alle aanvullende verzekeringen;
  • 15% korting op de tandartsverzekering;
  • 15% korting op het Vitaal Pakket;
  • Extra vergoedingen voor onder andere fysiotherapie, brand- en snijwonden, een jaarlijkse health check en leefstijltrainingen.

Meer informatie?

Heb je vragen of wil je meer weten over de Zilveren Kruis zorgverzekering? Neem dan contact met ons op via onderstaande knop of bel direct 079-3 252 166.

Stel je vraag