• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Ledenvoordeel: Gratis kennissessie 'Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'

Ledenvoordeel: Gratis kennissessie 'Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'

dinsdag 22 oktober 2019
Afbeelding Ledenvoordeel: Gratis kennissessie 'Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'

Een gezonde werkdruk hoeft helemaal niet erg te zijn. Dit kun je als werkgever ook niet altijd voorkomen. Maar wat als een gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress? En dit zelfs leidt tot verzuim? Welke rol speelt leefstijl hierin en wat kun je hier als werkgever aan doen? Daarover organiseert ArboNed in het land de gratis, interactieve kennissessie ‘Voorkom dat gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress'.

Bekijk de verschillende data en locaties >>

Praktische tips en handige hulpmiddelen

Tijdens deze sessie leer je de signalen van ongezonde werkstress te herkennen. Hoe ga je het gesprek aan met je werknemer over een gezonde balans en hoe stimuleer je fysiek en mentaal herstel op het werk? Belangrijk want:

  • 25% van het langdurend verzuim is stressgerelateerd.
  • Een werknemer met psychische klachten is gemiddeld 226 dagen uit de roulatie, bij een burn-out loopt dit gemiddelde zelfs op naar 294 dagen.
  • Een dag verzuim kost gemiddeld € 250.

In deze interactieve sessie onder leiding van een arbeid- en organisatiedeskundige licht ArboNed de theorie toe aan de hand voorbeelden uit de praktijk. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen en ga je aan de slag met korte, praktische oefeningen.

Liever het online webinar kijken?

Vind je het thema interessant, maar lukt het je niet een kennissessie te bezoeken, dan kun je vanuit huis of werkplek het live webinar volgen op donderdag 28 november aanstaande van 12.00 tot 12.30 uur. Je kunt het webinar ook op een ander moment terugkijken. Het voordeel van het live webinar is dat je via chat direct vragen kunt stellen aan de experts. Meld u hier aan voor het webinar.

Test uw eigen werkstress

De kennissessie en het webinar sluiten aan bij het thema van het laatste kwartaal van het jubileumjaar van ArboNed: voorkomen van uitval door werkstress. Nieuwsgierig hoe het met jouw eigen werkstress staat? Doe dan de korte werkstress-test van ArboNed.