BN Café/ALV Duurzaamheid in de keten

dinsdag 3 december 2019
Afbeelding BN Café/ALV Duurzaamheid in de keten

Op 26 november vond de Algemene Ledenvergadering plaats van onze afdeling Bouwend Rijnmond in de vorm van een BN Café. In één van de meest duurzame gebouwen van Rotterdam, Drijvend Paviljoen, stond ‘Duurzaamheid in de keten als thema’ centraal.

Onze voorzitter Willem van Zanten verzorgde de aftrap door met ons terug te blikken naar afgelopen jaar, maar ook door ons mee te nemen in wat we in 2020 willen bereiken. Samen met verenigingsmanager Saïda Sanoussi willen we nog dichter bij de leden komen. Dit door weer een aantal van jullie te bezoeken en er komt onder andere in januari een enquête als opvolging van de enquête in juni dit jaar. Wouter Saes (Adviseur Markt en Overheid – Bouwend Nederland) praatte ons bij over de actualiteiten, wat voornamelijk PAS en PFAS betrof, en was er ruimte om daar met hem over in gesprek te gaan.

Stadsdichter Roderik Faassen verzorgde geheel eigen, met een Rotterdamse inslag, de intro van BN Café. Dagvoorzitter Milou Adjanga nam het stokje over van Roderik en voelde het panel aan de tand door middel van een aantal stevige stellingen. Het panel bestond uit Alex Moret (Adviseur Klimaat bij Gemeente Rotterdam), Eline Busser (Programmamanager Klimaat bij Woonplus) en Edgar van Niekerk (Adviseur Energietransitie en Duurzaamheid bij Bouwend Nederland). We hebben aandachtig naar de visie en verwachtingen van hen geluisterd. We hebben inzicht gekregen in wat we als sector van opdrachtgevers kunnen verwachten. Maar we hebben ook, via Edgar, meegegeven dat we als sector graag duidelijkheid wensen als het om verwachtingen en ambities gaat.

Afstudeerder (HBO) Wessel Geysels mocht BN Café afsluiten met zijn verhaal over zijn afstuderen in het SUS Atelier. Een ‘’innovatie hub’’ voor zowel MBO-ers als HBO-ers waar volgens nieuwe technieken gebouwd, getest en geïnnoveerd wordt. Tot slot vatte Roderik de avond op gevatte en humoristische wijze de avond samen in een gedicht.

We sloten de avond af onder het genot van een hapje en drankje en een heerlijk diner.

Volgende datum waarop we elkaar weer zien volgt snel. Houd jullie mail in de gaten voor een ‘Save the date’.