BouwLab Brainstorm 28 januari 2020

Versnel innovatie in de bouw

maandag 9 december 2019

Vincent Zijlstra

Onderwijs en Arbeidsmarkt
Afbeelding BouwLab Brainstorm 28 januari 2020

Building meets technology

Bouwend Nederland en FME nodigen jullie graag uit om mee te helpen aan een meer innovatieve bouwsector waarbij duurzamer, sneller en efficiënter gebouwd kan worden. Technologie speelt een belangrijke rol in het oplossen van maatschappelijke uitdagingen, zoals de woningnood en de verduurzamingsopgave. Innovaties kunnen combinaties van bestaande en/of nieuwe technologische oplossingen zijn. Samenwerken tussen ondernemers in de bouw en leveranciers van technologie aan de gebouwde omgeving is hierbij het uitgangspunt!

Initieel houden we brainstormsessies rondom twee thema’s om de kruisbestuiving tussen de verschillende bedrijven optimaal te benutten: 

  1. Enerzijds zoeken we naar technologieën, zoals 3D-printing en robotisering om de bouw te industrialiseren en daarmee goedkopere, duurzamere en snellere oplossingen te creëren.
  2. Anderzijds kijken we naar de inzet van smart technology waaronder IoT, data analytics en sensoring om innovatie te bevorderen en of te versnellen.

Datum en tijd
28 januari 2020 | 15:00 tot 18:00

Unieke locatie

Haarlem | BouwLab R&Do. De locatie voor deze innovatiesessie is het unieke BouwLab R&Do. Dit is een innovatiehub die nieuwe bouwtechnologieën toegankelijk maakt voor elke partij die zich hierin wil verdiepen, een testcase wil doen of een daadwerkelijk pilotproject wil oppakken. Een mooi streven zou zijn na deze verkenning concrete innovatieprojecten met elkaar te starten.
Adres: Bouwlab, Oudeweg 91-95, 2031CC, Haarlem

Waarom wil je hierbij zijn?

  • Ontwikkel samen met andere ondernemers nieuwe proposities en innovatieve oplossingen
  • Concretiseer en test deze oplossingen in de praktijk
  • Creëer business door innovaties naar de markt te brengen

Ontmoet andere innovatieve ondernemers en aannemers in de gebouwde omgeving

Programma 
Het exacte programma volgt nog.

Doelgroep

Exclusief voor leden van Bouwend Nederland en FME

 

Kosten

Deelname is gratis

DIRECT AANMELDEN (via website van FME)

 

Contactpersoon

Vincent Zijlstra
06 53 15 30 24
Mail mij