Initiatieven voortgezet onderwijs

Afbeelding Initiatieven voortgezet onderwijs

Bouw en infra in de beroepskeuzetest van Qompas

Deze digitale beroepskeuzetest wordt door tweederde van de scholen gebruikt als beroepenoriëntatie voor vmbo, havo en vwo-scholieren.

Meer over de beroepskeuzetest van Qompas

TikTok-campagne Werkend leren

Bekende TikTokkers enthousiasmeren jongeren voor een BBLopleiding in de bouw en infra.

Meer over de challenges Werkend leren

BOUW WOW-innovaties

YouTube-vlogs en filmpjes van innovatieve projecten en beroepen in de bouw en infra. Bijvoorbeeld het werken met drones of de aanleg van het racecircuit in Zandvoort.

Meer over de BOUW WOW-innovaties

Bouwend Nederland Innovatieprijs

Leerlingen van havo en vwo gaan aan de slag met een bouw- of infraopdracht en iedere deelnemende school wordt gekoppeld aan een lidbedrijf van Bouwend Nederland. Jaarlijks doen zo’n 40 scholen mee. Voor vmbo-scholen wordt de Bèta Challenge georganiseerd.

Meer over de Bouwend Nederland Innovatieprijs

VMBO: sterk techniekonderwijs

Met fondsen van het Ministerie van OCW wordt in zo’n 80 projecten regionaal gewerkt aan de versterking van het techniekonderwijs in het vmbo. Opleidingsbedrijven, bedrijven en regiokantoren werken hier nauw samen.

Meer over sterk techniekonderwijs

Bouw en infra CareerDays

Leerlingen van middelbare scholen met een technisch profiel gaan op excursies bij lidbedrijven om kennis te maken met de praktijk.

Meer over de Career Days

Hybride techniek opleiders

Medewerkers van bouwbedrijven staan voor de klas om hun praktijkkennis over te dragen op leerlingen in het technisch onderwijs.

Meer over de hybride techniekopleider