CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten hebben ingestemd met het Cao-voorstel van Bouwend Nederland Vakgroep GLAS. Deze Cao loopt van 1 juli 2020 tot en met 30 september 2021.

Open hier de Cao voor de groothandel in vlakglas, het glasverwerkings- en het glazeniersbedrijf »

Functiewaarderingssysteem voor werkgevers

CAO partijen zijn in 2002 overeengekomen om een aantal functies die onder de werkingssfeer van de CAO voor de Vlakglasbranche vallen in te delen met behulp van het Handboek Functie-indeling. Ter voorbereiding daarvan is met een aantal mensen uit de branche geoefend om het systeem te testen en waar nodig beter en duidelijker te maken. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een systeem met 10 functiefamilies en 6 functiegroepen. Het Handboek Functie-indeling is gebaseerd op een integraal systeem van functie-waardering, de CATS®-methode, ontwikkeld door en in beheer van De Leeuw Consult BV, HRM-adviseurs te Leerdam. CATS® is de afkorting van Commercieel, Administratief, Technisch en Sociaal.

Het functiewaarderingssysteem moet doorgevoerd zijn sinds:

  • 1 april 2007 voor bedrijven met meer dan 25 werknemers
  • 1 januari 2008 voor bedrijven met minder dan 25 werknemers

Het functiewaarderingssysteem geldt voor alle bedrijven die onder de werkingssfeer van de vlakglas-CAO vallen. Klik hier voor het handboek functiewaarderingssysteem.