Persoonscertificering

vrijdag 4 oktober 2019
Afbeelding Persoonscertificering

De ondergrondse infratechniek kent diverse certificeringen op basis van Veiligheid. Zoals de BEI voor Elektra, de VIAG voor Gas, de VEWA voor Warmte en KIAD voor Drinkwater. Daarnaast zijn er afspraken rond het werken met datakabels. De opdrachtgevers zijn de eisende partij. Gelukkig wordt op veel vlakken wel samen met de aannemerij gekeken naar de passende en praktische invulling van de certificering. Deze afstemming gebeurt in het algemeen via de koepelorganisaties zoals Netbeheer Nederland, Energie Nederland, VEWIN, Bouwend Nederland en Techniek Nederland.

Gas en Elektra

De Netbeheerders hebben zich verenigd in Netbeheer Nederland. Deze bedrijven willen een zo groot mogelijke kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid bieden en om dit te garanderen is het van belang dat in de branche goed opgeleide vakbekwame en vooral ook ten aanzien van veiligheid goed toegeruste vaklieden werken.

Lees meer over persoonscertificering voor Gas en Elektra

Warmte

Een warmtebedrijf is een warmtenetbeheerder die één of meerdere warmtevoorzieningssystemen exploiteert. De warmtebedrijven zijn verenigd in Energie Nederland. Energie Nederland is de branchevereniging voor alle partijen die stroom, gas en warmte produceren, leveren en verhandelen. Het betreft hier warmtevoorzieningssystemen die bedoeld zijn voor het transport en/of de distributie van warm water, vanaf de producerende installatie tot en met het aansluitpunt bij de klant. Dit punt is de afsluiter aan klantzijde.

Lees meer over persoonscertificering voor Warmte

Water

10 Regionale drinkwaterbedrijven in Nederland zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de drinkwatervoorziening in Nederland. De Nederlandse drinkwaterbedrijven leveren op ruim 7,7 miljoen adressen continu kwalitatief goed en veilig drinkwater. De aanleg van de waterdistributie- en watertransportnetten wordt uitgevoerd door de ondergrondse Infratechniek aannemers. De persoonscertificering KIAD is in 2018 geïntroduceerd door de drinkwaterbedrijven en Bouwend Nederland.

Lees meer over persoonscertificering voor Water

Data

In de databranche kennen we de persoonscertificering SECT.

Lees meer over persoonscertificering voor Data

PE-elektrolassen

In het PE-lassen kennen we een persoonscertificering voor lassers en toezichthouders.

Lees meer over persoonscertificering voor PE-elektrolassen