• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Verzuim en verzekeren: omdat je verzuim nooit helemaal kunt voorkomen

Verzuim en verzekeren: omdat je verzuim nooit helemaal kunt voorkomen

donderdag 9 juli 2020
Afbeelding Verzuim en verzekeren: omdat je verzuim nooit helemaal kunt voorkomen

De financiële impact van ziekteverzuim is vaak groter dan werkgevers denken. Met een verzuimverzekering in combinatie met de ondersteuning van het Preventie- en Verzuimloket Bouwend Nederland, uitgevoerd door ArboDuo * beperk je niet alleen de financiële impact van verzuim. Je krijgt ook ondersteuning bij het bevorderen van de gezondheid en de re-integratie van je medewerkers.

Verzuimverzekering: Omdat je verzuim nooit helemaal kunt voorkomen

Hoe goed je vitaliteitsbeleid als ondernemer in de bouw- en infrasector ook is, verzuim voorkom je nooit helemaal. Met een verzuimverzekering beperk je de financiële impact van (langdurig) zieke medewerkers.

De financiële risico’s van verzuim

De financiële impact van ziekteverzuim is vaak groter dan werkgevers denken. Als een van je medewerkers ziek wordt, ben je verplicht om in het eerste ziektejaar 100% van het vast overeengekomen loon door te betalen. In het tweede ziektejaar is dat 70% van het vast overeengekomen loon (cao Bouw & Infra, artikel 76 lid 2). Per dag kost een verzuimende medewerker gemiddeld tussen € 250 en € 400. En dan hebben we het nog niet over de kosten voor vervanging en de eventuele gederfde inkomsten door capaciteitsissues. In het ergste geval kan zelfs de continuïteit van je bedrijf in het geding komen. Bijvoorbeeld wanneer een medewerker op een sleutelfunctie uitvalt die nauwelijks is te vervangen.

Wat kun je van de verzuimverzekering verwachten?

Bovenstaande gevolgen wil je natuurlijk zo veel mogelijk vermijden; een verzuimverzekering kan daarbij helpen. Deze verzekering keert uit zodra het ziekteverzuim van de medewerker langer duurt dan het aantal werkdagen waarvoor het eigen risico geldt. Dit eigen risico en het dekkingspercentage (het percentage dat je wilt verzekeren van het jaarloon van je medewerkers) bepaal je zelf.

Verzuimverzekering speciaal voor de bouw- en infrasector

Bouwend Nederland heeft samen met verzekeringsmakelaar Aon verzekeringen ontwikkeld die uniek zijn in de markt. Deze verzekeringen, die we aanbieden onder het label Bouwend Nederland Verzekeringen, zijn volledig afgestemd op de behoeften en eisen van bouw- en infrabedrijven. We bieden je de mogelijkheid om een verzuimverzekering af te sluiten via De Goudse of via Nationale-Nederlanden.

Eigen preventie- en verzuimloket

Met het Preventie- en Verzuimloket van Bouwend Nederland krijg je de extra begeleiding waar je als werkgever in de bouw naar zoekt. Je krijgt optimale ondersteuning bij het voorkomen van verzuim, het bevorderen van de gezondheid van medewerkers en bij de re-integratie van herstellende medewerkers. De integrale aanpak draagt bij aan minder verzuim en ongevallen, energiekere mensen, continuïteit en een hogere productiviteit. Met daarbij zowel financieel voordeel als administratief gemak. En van groot belang, de kennis van de bouwsector is geborgd bij Loket Bouwend Nederland.

Vrijblijvend en gratis adviesgesprek

Wil je meer weten over de mogelijkheden die de verzekeringsmantels van Bouwend Nederland Verzekeringen bieden om de verzuimrisico’s te verzekeren? Plan direct een gratis en vrijblijvende afspraak met een adviseur van Bouwend Nederland Verzekeringen.

Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

Naar het contactformulier

(*) ArboDuo is onderdeel van ArboNed, zie https://www.arboned.nl/wat-u-moet-weten/onze-samenwerkingen/brancheorganisaties/bouwend-nederland