Hoe herstel je een kademuur zonder droogleggen?

Afbeelding Hoe herstel je een kademuur zonder droogleggen?
dinsdag 25 mei 2021

Onderhoud aan een kade stond voorheen gelijk aan stremming van het havenverkeer. De haven werd drooggelegd om de nodige werkzaamheden uit te voeren, met alle nadelige economische gevolgen van dien. Lidbedrijf K_Dekker bedacht een unieke oplossing: de kade- en deksloofbehandelinstallatie. Bij deze installatie wordt de sloof vastgezet aan de wand en de kade. Vervolgens zuigen waterpompen alleen het stuk kade droog waaraan de werkzaamheden moeten plaatsvinden. Zo is maar een klein deel van de kade afgezet en ondervindt het havenverkeer geen hinder. Bekijk hieronder de film!

Snel, economisch en milieuvriendelijk

Dankzij de kade- en deksloofbehandelinstallatie kan een conservatieproces aan een kademuur heel snel en gericht plaatsvinden. Nadat de kademuur schoon gestraald is en de schade hersteld, wordt een nieuwe coating aangebracht. De installatie heeft twee werkvloeren op verschillende hoogtes, zodat je het conservatieproces sneller kunt uitvoeren. Bovendien is de sloof voorzien van een klimaatinstallatie die de luchtvochtigheid en temperatuur reguleert. Hierdoor kan onder optimale omstandigheden gewerkt worden. Een hijconstructie voert tot slot alle afval af, zodat niets in de lucht of het water terechtkomt. Snel, economisch en milieuvriendelijk dus. Op deze manier is met goed gevolg bijvoorbeeld de haven van Scheveningen geconserveerd in opdracht van de gemeente Den Haag.

Interesse of meer weten van deze innovatie? Neem contact op met lidbedrijf K_Dekker.

Bouwinnovatieshop op debouwmaakthetslim.nl

De kade- en dek(sloof)behandelinstallatie is één van de innovaties uit de Bouwinnovatieshop van debouwmaakthetslim.nl: een digitaal platform met nog veel meer bouw- en infrainnovaties die kunnen bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke opgaven.  Enerzijds is deze website een showroom van wat er in de bouw aan innovaties voorhanden is. Anderzijds kunnen marktpartijen hier met elkaar in contact komen, bijvoorbeeld als afnemer van de innovatie, als kennispartner en zelfs als investeerder.

Op zoek naar meer inspiratie? Ga naar debouwmaakthetslim.nl

Tags

Innovatie