Energietransitie – wat wordt het winnende paard?

Afbeelding Energietransitie – wat wordt het winnende paard?
woensdag 22 december 2021

Waterstof, wind, zonne-energie, kernenergie, biomassa of toch een warmtepomp. Wat wordt het alternatief voor gas? En wat kun en moet je daar als bouwondernemer mee gaan doen? In het Bouw Idee Café van 21 december gingen we op zoek naar het winnende paard. Aan tafel namens team waterstof: René Wit (o.a. H2Planet). Gideon Goudsmit (o.a. Energiek Amstelveen) gaat voor energiepositief wonen, bouwer Ferry van Wilgenburg schoof aan namens de Noord-Hollandse Duurzaamheids Alliantie en Adrie Umans (Royal HaskoningDHV) kwam onder andere vertellen over zijn plannen met restwarmte uit de Ketheltunnel. Bekijk het Bouw Idee Café hieronder terug.

Stapelen van deeloplossingen

Hoewel alles begint met isoleren (en eindigt met opslaan), zijn er voor verwarmen, koken en warm tapwater wel heel veel verschillende smaken. Is dé oplossing er eigenlijk al? Jazeker, zegt Gideon Goudsmit, maar het zijn een heleboel oplossingen samen. Wat moet de bouw daarvoor kunnen, waar moet het onderwijs op sturen? En hoe houden we het betaalbaar? Kijk de uitzending terug en ontdek het allemaal.

Bekijk hier de complete aflevering op het Bouw Idee Café van 21 december. Dit was het laatste Bouw Idee Café van dit jaar.