• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Midpoint Brabant tekent mee voor internationale samenwerking circulaire bouw en sloop

Midpoint Brabant tekent mee voor internationale samenwerking circulaire bouw en sloop

Zuid-Nederland en Vlaanderen gaan intensief samenwerken

Afbeelding Midpoint Brabant tekent mee voor internationale samenwerking circulaire bouw en sloop
vrijdag 20 mei 2022

Negen partijen bereiden samen met hun grote achterban een interregionale subsidieaanvraag (Interreg) voor voor het versnellen van de transitie naar een circulaire bouw- en sloopsector in Vlaanderen en Zuid-Nederland.  Bouwhub Midden-Brabant is onderdeel van de genoemde Zuid-Nederlandse achterban en betekent een enorme stap voorwaarts in de realisatie van een fysieke bouwhub.

Tijdens een handelsmissiebijeenkomst op 19 mei over duurzame infrabouw en circulaire woning- en utiliteitsbouw van de Nederlandse ambassade Brussel en het Nederlandse consulaat-generaal Antwerpen, tekenden Bas Kapitein (directeur Midpoint Brabant), Vincent van Rijsewijk (projectmanager Up New Bouw van Midpoint Brabant), Eva Neefs (strateeg circulair bouwen Stad Mechelen) en Luuk Hammecher (Netwerkmanager ENZuid) een memo van overeenstemming.

De ondertekening vond plaats onder toeziend oog van H.E. mevrouw Liesje Schreinemacher, Nederlands minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, en H.E. mevrouw Zuhal Demir, Vlaams minister voor Omgeving, Justitie, Toerisme en Energie.

De versnelling richting een duurzame en circulaire bouweconomie (vanwege de Europese Green Deal ambitie om tegen 2050 volledig circulair te zijn) helpt om de gezamenlijke doelstellingen te halen en te werken aan een duurzame, circulaire en vooral ook leefbare samenleving.

Wij zijn blij met de inspanningen die Midpoint Brabant / Up New Bouw mede namens Bouwhub Midden-Brabant verricht. Lees hier het volledige artikel.