Optredens zorgen voor publiciteit bouwhub plannen

Optredens 19 mei milieucafé en 21 juni tijdens Regiodag Zuid

Afbeelding Optredens zorgen voor publiciteit bouwhub plannen
woensdag 29 juni 2022

Op 19 mei traden Stijn en Petra op tijdens de maandeditie van het Milieucafé op 19 mei in Paradox in Tilburg. En op 21 juni Stijn samen met Vincent tijdens de Bouwend Nederland Regiodag Zuid.

19 mei Milieucafé Tilburg

In Tilburg wordt maandelijks het milieucafé georganiseerd waarin initiatiefnemers van duurzame projecten in Tilburg de gelegenheid krijgen om te vertellen over hun plannen aan het publiek. Dat publiek varieert van ondernemers in Tilburg tot geïnteresseerde burgers en studenten. 

Stijn van der Weegen, directeur bij Van der Weegen Bouw en één van de initiatiefnemers van bouwhub Midden-Brabant en Petra Landmeter, verenigingsmanager van Bouwend Nederland Brabant Mid-West, mochten hun verhaal doen. Petra ondersteunt samen met Midpoint Brabant / Up New Bouw in de persoon van Vincent van Rijsewijk een kopgroep van 6 slopers en aannemers die zich inzetten om een fysieke tweedehandsbouwmaterialenhandel op te zetten om circulariteit in de bouw te bevorderen.

Aan het einde van alle optredens trad een ludiek gezelschap op, die van alle onderdelen een sketch maakte. De video daarvan is ook op de Regiodag van Bouwend Nederland regio Zuid getoond. 

Klik hier voor de website van Milieucafé Tilburg en een verslagje van de optredens op 19 mei.

21 juni Regiodag Zuid

Bouwend Nederland organiseert voor haar leden jaarlijks Regiodagen. De Regiodag voor leden van Brabant, Zeeland en Limburg met titel #zuidindezon werd gehouden in STRND in Breda op 21 juni. Na een spectaculair optreden van meteorologe Helga van Leur (de bekende voormalige weerdame van tv) en een optreden van 2 afgestudeerde studenten van Avans over de ecologische waterwoning was het de beurt aan Stijn van der Weegen en Vincent van Rijsewijk. De onderwerpen sloten nauw op elkaar aan, van het gebruik van de aarde en haar grondstoffen, naar gebruik van duurzame en bio-based materialen naar in- en verkoop van tweedehands bouwmaterialen.

 

Tijdens een mentimeter-uitvraag werd duidelijk dat er onder de aanwezige leden bereidheid is om deel te nemen aan de bouwhub.

 

Meer informatie over de bouwhub plannen en de ontwikkelingen vind je op www.bouwhubmiddenbrabant.nl