Inspirerende kick-off Bouwend Nederland Innovatieprijs 2020

Afbeelding Inspirerende kick-off Bouwend Nederland Innovatieprijs 2020
dinsdag 17 september 2019

Voor het 4e jaar strijden leerlingen uit 4 havo en 4 vwo van 37 (!) deelnemende Technasiumscholen mee aan het project voor de Bouwend Nederland Innovatieprijs.

Het project is gestart met een kick-off voor de begeleidende docenten én experts. Op uitnodiging van Bouwend Nederland en BAM waren zij te gast op de bouwplaats van het stationsgebied Driebergen-Zeist.

Circulair en esthetisch bouwen

De Bouwend Nederland Innovatieprijs staat dit schooljaar in het teken van circulair en esthetisch bouwen. Leerlingen uit 4 HAVO en 4 VWO kruipen in de huid van civiel ingenieur, circulair ontwerper of materialenexpert en gaan de komende periode aan de slag met het vervangings- en renovatievraagstuk rondom infrastructurele kunstwerken. De opdrachtgever is de Vakgroep Civiele Betonbouw van Bouwend Nederland. “Met de vervangingsvraag die er nu ligt, en het tempo waarin in de politiek beslissingen maakt, wordt het nog een behoorlijke uitdaging”, aldus Jeroen van Velzen, bestuurder van Jong VCB, bedrijfsleider bij lidbedrijf K_Dekker én medeorganisator van de wedstrijd, “dat maakt deze opdracht superrelevant en we zijn dan ook erg nieuwsgierig naar de ideeën van de leerlingen”.

Kick-off voor docenten

Deze 4e editie van de Bouwend Nederland Innovatieprijs is afgetrapt bij stationsgebied Driebergen-Zeist, een projectomgeving van BAM. Een paar maanden voor oplevering worden langzaam de contouren van een prachtig nieuw stationsgebied, ontworpen door Arcadis, zichtbaar. Landelijk projectmanager van BAM Pieter Kersten vertelde een mooi verhaal over het aanpassen van het station en de verkeersstromen aan de toekomst en het belang van goede communicatie tussen alle meewerkende partijen. Een inspirerende plek waar de technasiumdocenten die de leerlingenteams begeleiden bij het project, alvast kennis hebben gemaakt met allerlei facetten van de bouw- en infrawereld.

#innovatieprijs #vcb #technasium #jegaathetmaken #stationdriebergenzeist

Tags

Instroom