Zo werkt elektronisch factureren

Flex werken met laptop

Bouwend Nederland heeft het initiatief genomen om een sectoraal platform voor elektronisch factureren te realiseren. Elektronisch factureren biedt de mogelijkheid kosten te besparen en administratieve lasten terug te dringen. Iedereen kan meedoen. Een internetaansluiting is voldoende. Zo werkt het.

Bouw- en infrabedrijven kijken juist nu naar mogelijkheden om kosten te besparen. Daarbij wordt ook naar ict gekeken. Kosten zijn te besparen door slim met techniek om te gaan. Verbetering van de bedrijfsvoering voor de leden is ook een van de speerpunten van Bouwend Nederland. We werken voor onze website samen met UnifiedPost.

Besparing met elektronisch factureren

Grote bouwbedrijven ontvangen en versturen per dag enkele honderden tot wel enkele duizenden facturen. Ook een kleiner bedrijf ontvangt wekelijks veel facturen van toeleveranciers, gespecialiseerde aannemers en zzp'ers. Dat zijn aantallen waar qua handelingen en papier een substantiƫle besparing te realiseren valt.

Profiteer!

Met UPconstruct bieden we ledenvoordeel voor een efficiëntere bedrijfsvoering.

UPconstruct

Waarom dit initiatief?

Elektronisch factureren werkt alleen als zowel verzenders als ontvangers meedoen en facturen daadwerkelijk kunnen uitwisselen. Hiervoor is het belangrijk dat dezelfde standaarden worden gebruikt en ict-systemen op elkaar zijn aangesloten. Daarom is het belangrijk dat voor de gehele sector een platform beschikbaar is dat dit mogelijk maakt. Ieder bedrijf kan met zijn eigen software aansluiten, ook zonder als je geen ERP-software hebt.

Uit onderzoek is gebleken dat de leden van Bouwend Nederland positief zijn over elektronisch factureren. Tussen de 70 en 80 procent van de grote bedrijven ziet het zitten, bij de kleinere is dat ruim 50 procent. Op basis hiervan en vanwege het belang van een eenduidige sectorale aanpak, heeft Bouwend Nederland besloten dit initiatief te nemen. Het initiatief krijgt brede steun binnen de bouw- en infrasector van zowel leveranciers, softwarehuizen, accountants, bouw- en infrabedrijven en de Stichting Ketenstandaard.

Lees meer over de ervaringen van Horsman of volg de UPconstruct-blog.