Duurzaam wonen

Drie oplossingen om verduurzaming gebouwde omgeving te versnellen

Lees meer

BNR Bouwmeesters

Na ruim vijf succesvolle jaren is Koninklijke Bouwend Nederland eind december 2020 gestopt als sponsor van het programma BNR Bouwmeesters. BNR Nieuwsradio gaat door met het programma. Je kunt wekelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten en ontwikkelingen in de bouwwereld door iedere maandag te luisteren van 19:00 tot 19:30 uur. Heb je vragen of suggesties voor onderwerpen voor een uitzending e-mail dan de redactie: bouwmeesters@bnr.nl.

Beluister onze podcastserie Bouwen aan de toekomst

In deze podcastserie van Bouwend Nederland zoekt Eline Ronner uit wat de bouw doet om toekomstbestendig te blijven.

Hoe ziet de landkaart van Nederland er in 2030 uit? (1 december 2020)

De vraag naar woningen neemt toe én de wensen op het gebied van mobiliteit evolueren. Nederland zal de komende jaren flinke stappen moeten maken om een passend antwoord te vinden op de vraagstukken van de toekomst. Eline Ronner bespreekt dit met Emiel Reiding, Directeur metropoolregio Amsterdam, en Anne-Marie Frissen, Beleidsadviseur infrastructuur bij Bouwend Nederland.

Hoe zullen de werkzaamheden van de sector evolueren richting 2030 (24 november 2020)

De uitdagingen van ons land zijn enorm: verduurzaming, klimaatadaptie, voldoende woningen, bereikbaarheid, circulair en modulair bouwen. De bouw en infra zal een belangrijke rol spelen in het oplossen van deze maatschappelijke problemen. Eline Ronner bespreekt dit met Joep Rats, Directeur Beleid en Vereniging van Bouwend Nederland, en Mathijs Bouman, macro-econoom en journalist.

Hoe ziet de werknemer van de toekomst er uit? (3 november 2020)

De bouw en infra bestaat nog uit behoorlijk veel mensenwerk. Voor bouwbedrijven is het daarom belangrijk om naast vast personeel ook een goede flexibele schil te hebben én te houden. Het houden van de juiste balans nu en in de toekomst is niet onmogelijk. Eline Ronner bespreekt dit met Anne Megens, adviseur beleid en strategie bij AWVN, en Barend van Kessel, bestuurslid van Bouwend Nederland.