Afbeelding

Digitale tweeling maakt vervangingsopgave behapbaar

Lees meer

BNR Bouwmeesters

BNR Bouwmeesters is hét radioprogramma voor professionals in alle facetten van de bouw, infra en ruimtelijke ordening, maar laat ook gewone luisteraars horen welke huzarenstukjes door Nederlandse bouw- en infrabedrijven worden geleverd en wat er komt kijken om een groot project van de grond te krijgen. Bouwend Nederland is sponsor van dit programma. Je kunt het wekelijks beluisteren op maandag van 15:30 tot 16:00 uur op BNR Radio. Uitzending gemist? BNR Bouwmeesters wordt herhaald op woensdag om 22:30, donderdag om 02:30 en 06:00 uur, zaterdag om 18:00 uur, zondag om 07:00 en 10:30 uur.

Beluister onze podcastserie Bouwen aan de toekomst

In deze podcastserie van Bouwend Nederland zoekt Eline Ronner uit wat de bouw doet om toekomstbestendig te blijven. Ook op de hoogte blijven? Abonneer je dan op de nieuwsbrief Bouwmeesters

Waarom blijft duurzaam inkopen achter?
27 augustus 2020

Bij twee op de drie openbare aanbestedingen speelt duurzaamheid nog geen enkele rol. Toch wint duurzaam inkopen terrein volgens twee experts, Jos van Alphen (adviseur Aanbestedingen bij het Aanbestedingsinstituut) en Floris den Boer (coördinerend adviseur bij PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat). 

Bouwlogistiek gebaat bij strengere regelgeving
24 januari 2020

We staan steeds vaker en langer in de file. De bouw heeft hier niet alleen last van maar heeft hier ook een aandeel in. Hoe kun je logistiek zo slim mogelijk inzetten in de bouw? Dit bespreken Walther Ploos van Amstel, Lector City Logistiek Hogeschool van Amsterdam, en Arjan Walinga, expert Bouwlogistiek Bouwend Nederland, met Eline Ronner.

Innovatiekracht bouw steeds zichtbaarder
13 maart 2019

In deze aflevering zoekt Eline Ronner uit hoe innovatief de bouw nu echt is. Met Bernard Wientjes, voorzitter van De Bouwagenda (het samenwerkingsverband vanuit alle gelederen van de bouwsector) en Tom van Eck, accountmanager innovatie Bouwend Nederland, bespreekt zij voor welke uitdagingen de bouw- en infrasector de komende jaren staat.