Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Kennis
  3. Arbeidsvoorwaarden en beloning

Arbeidsvoorwaarden en beloning

In de bouw- en infrasector streven we naar aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en beloningsstructuren. Ze vormen de basis voor gemotiveerd personeel op jouw werkvloer. Ontdek hier alle informatie die je nodig hebt, van richtlijnen volgens de bouw & infra cao tot het rijden van een bedrijfsauto.

Vind meer informatie over

Direct downloaden

Lonen en salarissen

Je wilt jouw werknemers belonen met een salaris conform de bouw & infra cao. We vertellen je in begrijpelijke taal waar je rekening mee dient te houden. En geven advies over loonberekeningen, definities, loon op basis van functiegroepen en salarisschalen.

Meer over lonen en salarissen

Toeslagen en vergoedingen

Naast loon hebben jouw werknemers recht op verschillende toeslagen en vergoedingen. Denk aan een overwerktoeslag, toeslag bijzondere uren of beschikbaarheidstoeslag. Vind meer informatie over de toeslag of vergoeding die je nodig hebt. Kom je er niet uit? Onze helpdesk staat voor je klaar!

Meer over toeslagen en vergoedingen

Bijtelling

Heb je vragen over het rijden van een auto van de zaak? Onze experts vertellen je meer over bijtelling, de eigen bijdrage en de loonbelasting. Zo weet je precies waar je aan toe bent voor een bedrijfsauto voor jouw personeel.

Meer over bijtelling

Vergroot je kennis

Training lonen en arbeidsvoorwaarden in de praktijk

Vertaal de theorie van de Special Lonen & Arbeidsvoorwaarden naar de praktijk in deze training!

Masterclass arbeidsrecht

Leer de huidige en toekomstige arbeidsrechtelijke vraagstukken te doorgronden in deze training!

Reiskostenvergoeding

Nog zo’n vergoeding waar je veel mee te maken krijgt is de reiskostenvergoeding van jouw (uta)werknemers. Wat er precies is vastgelegd in de cao bouw & infra en wat jij kan hanteren ontdek je in deze handige uitleg.

Meer over reiskostenvergoeding

Buitenlandse arbeidskrachten

De bouw zit te springen om personeel. Alleen met instroom redden we het niet en daarom zijn buitenlandse arbeidskrachten hard nodig. Waar moet je rekening mee houden? We leggen je uit hoe je eenvoudig voldoet aan alle regelgeving en lichten de ketenwetgeving uitgebreid toe.

Meer buitenlandse arbeidskrachten

ZZP

De zzp'er heeft sinds het begin van deze eeuw een enorme opmars gemaakt op de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit fenomeen is dan ook nauwelijks meer weg te denken, ook niet uit onze eigen sector. De echte zzp'er kenmerkt zich door vakkundigheid, gecombineerd met ondernemerschap en alle eigenschappen die daarbij horen.

Meer over ZZP'ers

Profiteer van financiële ledenvoordelen

AWBN Beloningsmonitor

Maak je binnenkort weer afspraken over salarissen? Bespaar jezelf onzekerheid en hoge kosten. Toets op elk gewenst moment wat andere (bouw)bedrijven betalen met de AWVN-beloningsmonitor.

Leaseplan

LeasePlan helpt zelfstandig ondernemers, MKB-ers en multinationals om de kosten zo laag mogelijk te houden. En om grip te vergroten op personenauto’s en bedrijfswagens.

Bekijk ook eens

Werkuren en reizen

Vind handige informatie over wat er is vastgelegd in de cao Bouw & Infra

Pensioen en arbeidsongeschiktheid

Alle informatie over pensioen en arbeidsongeschiktheid die jij nodig hebt voor jouw bedrijf.

In- en uitdiensttreding

Stapt een medewerker uit dienst? Vind handige tips wat je als werkgever kunt doen.

Arbeidsomstandigheden

Benieuwd of jouw bedrijf de juiste arbeidsomstandigheden creëert voor jouw medewerkers?

Gerelateerd nieuws

Dinsdag 2 juli 2024
Geslaagd webinar nieuw functie- en loongebouw bouw & infra

Op maandag 1 juli hebben we een webinar georganiseerd om onze leden te informeren over het nieuwe functie- en loongebouw dat 31 december 2024 van kracht is. In dit artikel kan je het webinar terugkijken en je aanmelden voor een voorlichtingssessie.

Woensdag 22 mei 2024
Minder uren werken, meer plezier, hetzelfde salaris bij Hegeman

Wie wil dat nou niet: 36 uur per week werken en betaald krijgen voor 40. Hegeman Holding in Nijverdal stapte begin vorig jaar in overleg met de OR - en in navolging van IJsland - over op een kortere werkweek tegen hetzelfde salaris. Wat blijkt, het welzijn van de medewerkers verbeterde en het korte verzuim nam drastisch af bij een gelijkblijvende productie. Directeur Frank Hegeman vertelt hoe. "Het werkt twee kanten op: medewerkers hebben tijd om tot rust te komen en wij hebben gemotiveerd personeel."

Vrijdag 3 mei 2024
Nieuw functie- en loongebouw in de bouw en infra komt eraan

Op 31 december 2024 heeft onze sector een nieuw functie- en loongebouw. Op basis daarvan kunnen werkgevers functieomschrijvingen opstellen, functies indelen en het juiste salaris van medewerkers bepalen. Meer informatie daarover is binnenkort beschikbaar. Het advies is om hier, met name met het indelen van functies, op te wachten.