Logo Bouwend Nederland
  1. Home
  2. Kennis
  3. Mobiliteit

Mobiliteit

Met het oog op de toekomst is het interessant om te weten welke ontwikkelingen in de mobiliteitswereld belangrijk zijn. Er komen nieuwe kansen aan waar we je graag op voorbereiden.

Routekaart Op naar emissieloos bouwen

Als ondernemer in de bouw- en infrasector moet je je voorbereiden op schoon en emissieloos bouwen. Denk daarbij aan: een emissieloos wagenpark, emissieloos materieel op de bouwplaats en slimme bouwlogistiek. We hebben de belangrijkste informatie en praktische hulpmiddelen voor je op een rij gezet.

 

Lees meer over de routekaart

Bagage voor het gesprek met je opdrachtgever

Om jou te ondersteunen bij je gesprekken met (decentrale) opdrachtgevers – gemeenten, provincies, waterschappen – hebben we een lobby-koffer gemaakt. Deze is gevuld met onderzoeken die de urgentie van investeren in de infra onderstrepen en met handreikingen die opdrachtgevers inzicht bieden in ‘hoe dan?’ ten aanzien van verschillende knelpunten en dossiers. We zullen deze koffer telkens aanvullen met nieuwe relevante informatie.

 

Bekijk de inhoud van de lobby-koffer

Stand van zaken: zero-emissiezones

Vanaf 2025 worden in de dertig tot veertig grootste gemeenten zero-emissiezones voor stadslogistiek ingevoerd. Deze regelgeving sluit aan bij het streven naar schoon en emissieloos bouwen, een overheidsdoel dat Bouwend Nederland onderschrijft. Maar er is ook nog veel onduidelijkheid over deze ZE-zones. Daarom gaan we een onderzoek uitvoeren naar wat er precies wordt verwacht van bouwbedrijven en hoe zij hieraan kunnen voldoen.

 

Lees meer over de zero-emissiezones


Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)

Heeft je organisatie 100 of meer werknemers? Dan ben je sinds 1 juli 2024 verplicht te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van je werknemers. Dit is de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM).

 

Bekijk Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit

Financiele ledenvoordelen

Binnen ons pakket aan ledenvoordelen hebben we ook een ruim aanbod aan 'mobiele' voordelen: van bedrijfsauto's tot asset management.

Bekijk alle ledenvoordelen
Renault

Bij ons vind je een uitgebreid assortiment aan bedrijfs- en personenwagens van Renault en Dacia, met aantrekkelijke kortingen tot 23%.

Stellantis

Bedrijfswagens en personenauto’s van de merken Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, Fiat, JEEP, Opel en Peugeot.

Bekijk ook eens

Meerjarenprogramma mobiliteit

Dit programma biedt inzicht en continuïteit, zodat infrabedrijven kunnen bijdragen aan de bereikbaarheid van Nederland en een emissieloze infrastructuur.

Duurzaamheid en energietransitie

Ontdek alle relevante informatie over de energietransitie en waar jij rekening mee kan houden.

Gerelateerd nieuws

Vrijdag 5 juli 2024
Bestel jouw Shell pas nu nog eenvoudiger!

Voordelig tanken en/of laden bij alle Shell en Esso-stations

Maandag 1 juli 2024
Harbers tekent intentieverklaring verkeersveiligheid zware elektrische bussen

Demissionair minister Harbers van Infrastructuur & Waterstaat heeft samen met ons en andere brancheorganisaties een intentieverklaring om verkeersveiligheid te waarborgen ondertekend. Hierin staan afspraken om de veilige inzet van elektrische bussen tussen de 3.500 en 4.250 kg die met rijbewijs B bestuurd mogen worden te verbeteren.

Maandag 17 juni 2024
Terugkijken: webinar over werkgebonden personenmobiliteit informeert leden

Senior Adviseur Duurzame Mobiliteit, Maarten van Leeuwen van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), heeft tijdens een interactief webinar tekst en uitleg gegeven over de nieuwe regeling 'Rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM)'.