Coronaclausules nu beschikbaar!

donderdag 26 maart 2020
Geen onderwerp gevonden.

Vandaag heeft Bouwend Nederland vier nieuwe clausules gepresenteerd. Bedrijven in de bouw en infra kunnen deze clausules gebruiken in contracten die in deze tijd van de coronacrisis met opdrachtgevers gesloten worden. Het gaat om een clausule die van belang is bij het inschrijven op een werk (clausule 2), dan wel in het geval een bedrijf een contract sluit met een opdrachtgever (clausule 1), of met een onderaannemer of leverancier (clausule 4). Ten slotte is er een clausule voor het geval een bedrijf in het kader van een lopende overeenkomst een offerte te doen voor het verrichten van meer werk (clausule 3).

De tekst van iedere clausule is voor een specifieke situatie geschreven. Het is dus van belang dat bedrijven de juiste clausule gebruiken. De benaming geeft aan voor welk geval de clausule bedoeld is. Iedere clausule is voorzien van een toelichting.

Klik hier voor de vier clausules die voor in aanbestedingen en contracten in crisistijd (Word-document).

De rode draad in deze clausules is dat Bouwend Nederland van mening is dat indien een opdrachtgever onder de huidige onzekere omstandigheden een werk wil laten uitvoeren, het redelijk is dat die opdrachtgever aan de opdrachtnemer ook de extra kosten vergoedt en hem de benodigde extra tijd gunt om dat werk te kunnen uitvoeren. Met het oog daarop geldt steeds als uitgangspunt dat in de door het bouwbedrijf aangeboden prijzen en aanneemsommen geen rekening is gehouden met enig effect van het coronavirus.

 

Coronacrisis | Vragen en antwoorden

Op deze pagina vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden van leden.

Naar themapagina Coronacrisis