Building the Future II maakt toekomst sector weer concreet

dinsdag 6 oktober 2020

Johran Willegers

beleidsadviseur infrastructuur
Afbeelding Building the Future II maakt toekomst sector weer concreet

Hoe ziet de toekomst er uit? En hoe bouwen we die? Deelnemers van het symposium Building the Future zijn er achter gekomen dat die vragen alles behalve dromerige antwoorden opleveren. Het bleek een middag vol concrete plannen uit de bouw, politiek en ontwikkeling. Symposium gemist? Honderden kijkers gingen je live voor. Bekijk hieronder de bijeenkomst terug!

De tweede editie van Building the Future werd 23 september geopend door Hans van Norel, voorzitter Bouwend Nederland regio Oost. De bijeenkomst had vanwege de honderden aanmeldingen digitaal plaats en is gezamenlijk georganiseerd door Hogeschool Windesheim, Bouwend Nederland, het Zwols Architectuur Platform en Techniek Nederland.

Tijdens de bijeenkomst kwamen onder meer de verhoudingen tussen de politiek, de bouwpraktijk, de energietransitie en het innovatief denken aan bod. Studenten namen een sleutelrol in door concrete plannen voor de toekomst van Zwolle te pitchen. Deze werden besproken door een panel bestaande uit Jolanda Comino (directeur Van Wijnen Zwolle), Irma Klevering (Zwols Architectuur Podium) en Ed Anker (wethouder Zwolle).

Ed Anker kreeg het podium ook voor een inspirerende toespraak, zijn ED-talk, gericht aan de diverse groep kijkers van bouwers, architecten, ambtenaren, ontwikkelaars en studenten. Over architectuur die werkt voor mensen, over een stad die bijdraagt aan het leven van haar inwoners en over bouwers die daar een bepalende rol in gaan spelen.

“Met dit symposium boeken we een groot succes,” zegt regiovoorzitter Hans van Norel. Begrippen als circulariteit, binnenstedelijke opgaves en de toekomst van onze sector als geheel, blijven volgens hem soms nog te vaag. Daardoor weten partijen die elkaar juist hard nodig hebben in complexe uitdagingen, niet altijd wat ze van elkaar kunnen verwachten.

Van Norel: “Het is duidelijk dat we met Building the Future de toekomst juist heel concreet maakten. Zowel de bouwers, ontwikkelaars, architecten en politici van nu, als die van de toekomst zijn hiermee weer een stapje dichter bij elkaar gekomen.”

Reserveer Building the Future III vast in je agenda! De derde editie vindt plaats op 12 maart 2021.