Column | Mensen maken het werk

Afbeelding Column | Mensen maken het werk
dinsdag 20 oktober 2020

Op de vraag of ik lid wilde worden van het bestuur Regio Oost hoefde ik niet lang na te denken. Ik wil me daar graag voor inzetten om op deze manier een bijdrage te leveren aan onze branche.

We staan in de bouw voor veel uitdagingen. Zo valt er op het gebied van duurzaamheid en circulariteit nog genoeg te ontwikkelden. Anderzijds houden PAS, PFAS en Corona ons bezig. Als bestuurslid geef je vorm aan de verbinding tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers. Een mooi voorbeeld daarvan vind ik hoe de doorwerkregeling in coronatijd tot stand is gekomen. Projecten dreigden stil te worden gelegd maar wij hebben toch, met inachtneming van de anderhalvemetermaatregelen, door kunnen werken.

Met het oog op de toekomst - om het personeelstekort aan te vullen én voor innovatie - vind ik het belangrijk dat we ons als sector nog meer inzetten om een aantrekkelijke werkgever te zijn en het imago van de bouw te versterken onder jongeren en zij-instromers.

Een interessant voorbeeld is het 'calculatorsproject' in de regio Zwolle. NTP, Van Gelder en BAM hebben daarin vijf zij-instromers met verschillende achtergronden en opleiding, opgeleid tot calculators in de GWW. 'Mensen maken het werk' is dan ook mijn motto.

Gertjan Veldkamp is bestuurslid Regio Oost en directeur Verwerving Oost BAM Infra bv.