• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Piet van der Zouwenprijs uitgereikt aan Knipscheer Infrastructuur

Piet van der Zouwenprijs uitgereikt aan Knipscheer Infrastructuur

Afbeelding Piet van der Zouwenprijs uitgereikt aan Knipscheer Infrastructuur
maandag 26 oktober 2020

Charles Verheyen heeft op 19 oktober 2020 de Piet van der Zouwenprijs uitgereikt aan Jan Jaap van Werven, werkzaam bij Knipscheer Infrastructuur in Almere. Jan Jaap won de prijsvraag naar aanleiding van de Machinisten Scholings Dagen (MSD) eerder dit jaar.

Aan het begin van dit jaar heeft de vakgroep Grondwerk, samen met Vakvereniging Het Zwarte Corps en SOMA Bedrijfsopleidingen de Machinisten Scholings Dagen (MSD) georganiseerd. Om na te gaan of de kennis die tijdens de workshops op de MSD wordt overgebracht goed tot de 190 deelnemers doordringt, is een prijsvraag gehouden. Uit de goede inzenders is de winnaar getrokken die dan de Piet van der Zouwenprijs (een miniatuurgraafmachine) ontvangt.

Grotere delegatie

Normaal gesproken trekken René van der Steen (voorzitter van Het Zwarte Corps), Piet van der Zouwen (oud-vakbondsbestuurder van HZC) en Charles Verheyen (vakgroepssecretaris) in het voorjaar het land in om de winnaar met deze prijs te verrassen. Helaas gooide het coronavirus en vervolgens de vakantieperiode, roet in het eten.

Toch uitreiking mogelijk

Ook na de vakantie werd het door de strengere maatregelen niet mogelijk om gezamenlijk deze activiteit te ondernemen. Om te voorkomen dat de prijsuitreiking zou worden doorgeschoven naar het voorjaar van 2021 is besloten dat Charles Verheyen, mede namens René van der Steen en Piet van der Zouwen, in zijn eentje de uitreiking zou verrichten.

Jan Jaap was uiteraard erg trost en blij met deze prijs. Jan Jaap vertelde dat hij de MSD ook als zeer leerzaam én leuk had ervaren en dat hij bij zijn werkgever al had gevraagd om naar de komende editie te mogen gaan. Charles moest hem helaas mededelen dat de MSD voor 2021 vanwege de coronasituatie, althans voorlopig, is geannuleerd. Beiden hopen dat de omstandigheden spoedig weer ten goede wijzigen en er in 2021 toch een MSD kan komen.

Charles Verheyen verenigingsmanager grondwerk en railinfra