Overijsselse bouw en infra vooruit geholpen met subsidievoucher

De Provincie Overijssel biedt bouw- en infrabedrijven die het vizier op de toekomst richten een mooie steun in de rug: de MKB-voucher. Daarmee kunnen MKB-ondernemers die vooruit willen met digitalisering, innovatie en scholing vanaf 10 februari flinke subsidies krijgen.
Welkome subsidies voor bedrijven die stappen vooruit willen zetten had de provincie al langer. De provincie vindt het immers belangrijk dat ondernemers de boot niet missen in een economie waarin digitalisering een steeds belangrijkere rol speelt. De regelingen waren alleen behoorlijk versnipperd. Voor veel ondernemers was het daardoor een frustrerende zoektocht om het juiste loket te vinden. Als ondernemersvriendelijke provincie besloot Overijssel de regelingen voor het midden- en kleinbedrijf te bundelen in de MKB-voucher.
Breed pakket
Alle MKB-bedrijven in de provincie, dus ook de bouw- en infrabedrijven, kunnen met de MKB-voucher financiële ondersteuning krijgen voor bepaalde activiteiten op het gebied van digitalisering, innovatie en scholing. Het gaat dan om:
- de aanschaf van producten of diensten die de ondernemer ondersteunen bij nieuwe verdienmodellen of digitale dienstverlening en verkoop;
- onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en productieprocessen of het verbeteren van bestaande producten, diensten of productieprocessen door toepassing van innovatie;
- scholing met betrekking tot het leren en ontwikkelen van vaardigheden voor nieuwe technologieën en verdienmodellen.
Combineren
De MKB-voucher is zeer interessant voor bouw- en infrabedrijven die vooruit willen door bijvoorbeeld de urenadministratie of het offerte-aanvraagsysteem te digitaliseren. Het mooie van de voucher is ook dat de activiteiten gecombineerd kunnen worden. Je kunt dus subsidie aanvragen voor drie verschillende soorten activiteiten. Wil je bijvoorbeeld kosten besparen door met softwareprogramma’s interne processen aan elkaar te koppelen waardoor het werk een stuk efficiënter kan, dan kun je subsidie aanvragen voor de aanschaf van die software. Je kunt daarnaast óók subsidie aanvragen voor de cursussen die medewerkers moeten volgen om de software onder de knie te krijgen. Door op een dergelijke manier meerdere activiteiten te combineren, kan de subsidie oplopen tot wel €27.500,00.
Niet wachten!
Uiteraard zijn er voorwaarden verbonden aan het aanvragen en de verstrekking van de subsidies. Daarover kun je lezen op de website van de provincie Overijssel. Op die website kun je vanaf 10 februari ook het aanvraagformulier downloaden. Aanvragen kan vanaf diezelfde datum. Er is geen einddatum, de subsidies worden verstrekt tot de pot leeg is. Wees er dus op tijd bij.