5 redenen waarom lidmaatschap van Bouwend Nederland loont!

vrijdag 17 september 2021

Alex Nieuwenhuis

communicatieadviseur
Afbeelding 5 redenen waarom lidmaatschap van Bouwend Nederland loont!

Als lid van Koninklijke Bouwend Nederland heb je een flinke streep voor op niet-leden. Veel diensten zijn exclusief voor leden toegankelijk, kosteloos of tegen een gereduceerd tarief. Denk bijvoorbeeld aan onze populaire weermodule, specifiek voor de bouw en infra ingericht. Ben je al lid of overweeg je om lid te worden? Hieronder hebben we 5 redenen uitgelicht die het lidmaatschap extra waardevol maken. Én die per direct voor leden beschikbaar zijn.

Nog geen lid? Het aanmeldformulier vind je op deze pagina.

Reden 1: Bouwend Nederland Advies

Als ondernemer in de bouw en infra loop je regelmatig tegen vragen aan waarop je direct een antwoord nodig hebt. Maar hoe kom je bij de persoon die dat antwoord weet? Met Bouwend Nederland Advies heb je één loket waar je met al je vragen terecht kunt, ongeacht of het gaat om bijvoorbeeld loondoorbetaling bij ziekte, juridische kwesties, aanbestedingen of arbeidsrecht. Onze helpdesk én juridische specialisten staan voor je klaar!

Maak kennis van Bouwend Nederland Advies

Reden 2: Financiële ledenvoordelen

Bouwend Nederland biedt meer dan 60 verschillende soorten financiële ledenvoordelen. Naast een uitgebreid pakket aan aantrekkelijk geprijsde bedrijfsmatige verzekeringen kun je dankzij onze mantelcontracten ook profiteren van korting op bijvoorbeeld verzuimbegeleiding, bemiddeling bij overname van een bedrijf, de aanschaf van bedrijfswagens, PBM’s, telefonie en nog veel meer. 78% van de leden maakt gebruik van de ledenvoordelen. 57% hiervan realiseert hiermee zelfs meer korting dan dat aan contributie wordt betaald en verdient dus op het lidmaatschap.

Maak kennis met onze financiële ledenvoordelen

Reden 3: Informatievoorziening

Via onze bijeenkomsten in de regio’s, de website, onze ledennieuwsbrieven, medewerkers in het land, het verenigingsmagazine BNL en tal van andere kanalen houden we je continu op de hoogte van wat er speelt in de bouw en infra én welke consequenties dat heeft voor jouw bedrijf. Zo ben je steeds als eerste op de hoogte van wat er speelt en van waar je als ondernemer mee rekening kunt of moet houden buiten het runnen van je bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan uitleg over afspraken rond werken in coronatijd of onze special over lonen en arbeidsvoorwaarden in de sector.

Maak kennis met onze nieuwsvoorziening

Reden 4: Voorlichting en training

De bouw en infra zijn continu in beweging, bijvoorbeeld vanwege veranderende wet- en regelgeving. Denk maar aan de komst van de WKb of met een nieuwe cao. Met onze Bouwend Nederland Academy kun je tegen gereduceerd tarief – en vaak als aanvulling op onze kosteloze voorlichting in de regio – allerlei trainingen (ook online of bij jou op locatie) volgen die je kennis, vaardigheden of bedrijf naar een hoger plan tillen. Het aanbod varieert van managementleergangen, e-learnings over BIM en trainingen over deelname aan aanbestedingen tot aan een introductie in de cao Bouw & Infra, een handreiking voor praktische personeelsbeleid en ga zo maar door.

Maak kennis met Bouwend Nederland Academy

Reden 5: Belangenbehartiging en brancheontwikkeling mét jou

We maken ons hard voor de belangen van de bouw én proberen de sector mét leden verder te brengen, bijvoorbeeld als het gaat om instroom, veiligheid in de bouw of verduurzaming. We praten daarom onder meer met gemeenten, provincies, ministers, scholen en waterschappen, steeds gestuurd vanuit de input die we vanuit leden ontvangen en bij leden ophalen. Ook jou nodigen we van harte uit om je input te leveren. Dat kan via een van onze verenigingsonderdelen maar bijvoorbeeld ook door zitting in een bestuur.

Maak kennis met onze verenigingsonderdelen en met onze campagnes

Nog geen lid? Meld je aan!

Ben je nog geen lid en wil je ook profiteren van deze voordelen van het lidmaatschap? Meld je dan aan als lid of kijk op onze lidmaatschapspagina voor meer informatie.

Word ook lid en profiteer