Ruimtelijke spreiding van functies: waar gaan we wonen?

Afbeelding  Ruimtelijke spreiding van functies: waar gaan we wonen?
donderdag 9 december 2021

In de derde uitzending van het Bouw Idee Café | Nu Bouwen aan Morgen gingen we met Ernest van der Meijde (1828 jongerenhuisvesting), Sanne van Manen (MVRDV) en Avine Fokkens-Kelder (VVD-gedeputeerde Provincie Fryslân) letterlijk op zoek naar ruimte voor bouwondernemers. Is die nog te vinden in de steden of liggen de kansen op het platteland? Kijk hieronder het Bouw Idee Café van 7 december over ruimtelijke spreiding terug.

Samengevat: zowel in de stad als in de provincie is ruimte te vinden voor wie het wil zien. Bouwen in de stad is technisch lastiger, op het platteland ontbreekt het vaak (nog) aan voorzieningen en is mobiliteit een probleem. En om ruimte te benutten op een manier waar we over 40 jaar nog tevreden mee zijn, is naast vereenvoudiging ook visie nodig.

Lees hier het complete verslag van het Bouw Idee Café van 7 december

Bouw Idee Café 21 december over de energietransitie

De volgende uitzending is op dinsdag 21 december, van 16 tot 17 uur. Thema van deze editie: de energietransitie. Wordt het waterstof, zonne-energie of toch wat anders? Meld je alvast aan via deze link.

Over het Bouw Idee Café

In het Bouw Idee Café | Nu Bouwen aan Morgen bespreekt Arjan Walinga de praktische aspecten van de gelijknamige toekomstverkenning met mensen uit het vak. Worden bouwvakkers straks programmeurs of monteurs? Wat kunnen we met en tegen water? Waar gaan we wonen? Wie komt met het echte alternatief voor aardgas? En vooral: wat kun en moet je hiermee als (mkb) bouwonderneming?

De uitzendingen zijn gratis live te volgen op de themapagina Bouw Idee Café op De Bouw Maakt het Slim.