Week van de RI&E

Gezond en veilig werken begint met een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)

Afbeelding Week van de RI&E
maandag 20 juni 2022

Van 20 t/m 24 juni is het de Week van de RI&E. Deze week staat in het teken van veilig en gezond werken binnen bedrijven, met als basis de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Hoe staat het eigenlijk met jouw RI&E?

Ga voor een veilig en gezond bouwbedrijf

Je wilt je medewerkers een veilige werkomgeving bieden, waar ze met plezier kunnen werken. Met de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) krijg je inzicht in de arbeidsrisico’s in jouw bedrijf waardoor je ze kunt aanpakken en verkleinen. Het doel: zo min mogelijk gezondheidsklachten, verzuim en ongevallen.

Als je medewerkers in dienst hebt, ben je werkgever en is een RI&E verplicht. Stagiairs, vrijwilligers, inhuurkrachten en uitzendkrachten tellen hiervoor ook mee als medewerkers! Voor het niet hebben van een RI&E kun je direct een boete krijgen. Sinds 2021 wordt er vaker en strenger gecontroleerd door de Nederlandse Arbeidsinspectie, dus wees op tijd voorbereid.

Video: Maak een start met je RI&E

Een veilige en gezonde werkomgeving begint met een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Hiermee breng je alle arbeidsrisico's in je bedrijf in kaart. Maar hoe pak je zo'n RI&E aan? In onderstaande video legt RI&E-expert Ad van Zundert van ArboNed je in 5 minuten uit hoe je zelf een start maakt met jouw branche-RI&E.

 

Gratis RI&E Bouwnijverheid

De RI&E is verplicht voor alle bedrijven met personeel. Val je onder de cao Bouw & Infra, dan kun je gratis gebruikmaken van de RI&E Bouwnijverheid van Volandis. Heb je 25 of meer medewerkers in dienst? Dan hoef je de RI&E alleen nog door ArboDuo als gecertificeerde arbodienst te laten toetsen. Als trotse partner van Volandis en Bouwend Nederland helpt ArboDuo je graag op weg. Ze hebben meer dan 25 jaar ervaring met de RI&E bij bouw- en infrabedrijven. Je profiteert bovendien van 5% korting op de RI&E-uitvoer en -toetsing, advies en trainingen.

Meer over het ArboDuo ledenvoordeel

Praktische gids

ArboNed heeft ook een praktische gids met tips die je kunnen helpen om je mensen gezond, veilig en met plezier aan het werk houden. Met onder meer een RI&E-stappenplan.

Download de (gratis) gids