• Home
  • Actueel
  • Nieuws
  • Alleen al in Rijssen 1350 WBDT-kaartjes voor basisschoolleerlingen

Alleen al in Rijssen 1350 WBDT-kaartjes voor basisschoolleerlingen

Afbeelding Alleen al in Rijssen 1350 WBDT-kaartjes voor basisschoolleerlingen
vrijdag 1 juli 2022

Als je een themapark bouwt voor de jeugd, is het natuurlijk hartstikke tof dat die jeugd in de regio ook kan zien hoe het werken in de bouw en infra is. Regionale bouwers trakteren scholieren daarom op 1350 toegangstickets voor Wij Bouwen de Toekomst.

Een aantal leden zorgt er, naast financiële ondersteuning, voor dat het evenement niet ongemerkt voorbijgaat aan de basisscholen in de regio.

Onze leden zijn heel nauw betrokken bij de realisatie van Wij Bouwen de Toekomst. Sommige bedrijven werken mee aan een attractie op het tijdelijke themapark. Andere bedrijven, zoals bouwer AKOR, zorgen voor ondersteuning op financieel en promotioneel vlak. "Toen Anne de Jonge van Bouwend Nederland ons uitlegde wat de bedoeling was, waren we meteen enthousiast", zegt Bart van Losser, vestigingsleider van AKOR Nijverdal. "We vinden het een fantastisch idee om jonge kinderen op zo’n speelse manier enthousiast te maken voor de bouw en infra."

Ouders meenemen

Het is hard nodig om de jonge jeugd kennis te laten maken met de bouw en infra, weet van Losser. "Je merkt dat er door de recessie van een jaar of tien geleden een behoorlijke periode te weinig aanwas is geweest. Daardoor missen we nu echt een groep jongeren als vaklui. Die achterstand moeten we proberen goed te maken en daarvoor moeten we jongeren laten zien dat agent of straaljagerpiloot niet de enige leuke beroepen zijn, maar dat de bouw en infra ook hartstikke mooi is. Daar is dit project super voor!" Volgens van Losser draait het overigens niet alleen om de jongeren, maar ook om hun ouders. "Het is belangrijk om ook de ouders enthousiast te maken met wat de bouw te bieden heeft. Daarom willen we ook aan de ouders laten zien hoe veelzijdig de bouw en infra is, wat voor mogelijkheden we als sector te bieden hebben."

Jong geleerd, oud gedaan

Wij Bouwen de Toekomst mikt nadrukkelijk op basisschoolleerlingen. Van Losser heeft niet het idee dat dat te jong is. "Zeker in groep zeven en acht zouden kinderen al een beetje een idee moeten krijgen van welke kant ze later op willen", zegt de vestigingsleider. Niet verwonderlijk dus dat AKOR zich als sponsor ook heeft ingezet om die kinderen warm te maken voor het evenement. "Het hoofdkantoor van AKOR zit in Rijssen, dat is echt een bouwstad. Samen met een aantal andere bedrijven uit de buurt, zoals VolkerWessels, Ter Steege, Vastbouw, Roelofs en Haase Bouw maar ook Bouwend Nederland regio Twente, gaan we de groepen zes, zeven en acht van de basisscholen in de buurt voorzien van kaarten. Dan heb je het in Rijssen alleen al over 1350 toegangskaartjes!" AKOR Nijverdal heeft ook nog eens 100 toegangskaartjes voor het eigen personeel besteld. "Dan kunnen onze mensen er ook heen, voor een leuk dagje met het gezin."

Koop tickets

Wij Bouwen de Toekomst is ons speciale themapark op Vliegveld Twenthe deze zomer. De bouw is meer omvattend dan alleen het stapelen van stenen. Dat willen we de jeugd laten ervaren. Wat komt er allemaal kijken bij de bouw en het ontwikkelen van een woning qua bouw, infra en techniek? Behaal je materialenpaspoort, ontdek hoe het is om een torenkraan te bedienen, ga aan de slag met prefab puzzels of ga op avontuur met de familie Bouwer in een theaterstuk vol muziek en interactie. Koop alvast je tickets. Het park gaat open op 16 juli 2022.

Brandy van Gerven senior communicatie adviseur

Tags

Instroom