Nieuws
Op woensdag 21 mei komt de Contactgroep KAM regio Zuid bij elkaar in het Van Spaendonck Ondernemershuis in Tilburg. We gaan het hebben over veiligheidscultuur, leren van elkaar en actualiteiten op het gebied van veiligheid.
Op donderdag 8 mei vond een bijeenkomst van Jong Bouwend Nederland Regio Oost plaats bij Holy Padel in Arnhem, een unieke locatie in de prachtig gerenoveerde Sint Jozefkerk.
Op dinsdag 6 mei is de Piet van der Zouwenprijs uitgereikt aan Jacky van Houten, werkzaam bij H4A. Jacky won deze prijs als deelnemer aan de Machinisten Scholings Dagen (MSD).
Het blijft dé uitdaging voor HR-medewerkers: het op peil houden van de personele bezetting met goed gekwalificeerde medewerkers. Naast instroom zijn er twee belangrijke knoppen waar je aan kunt draaien: zorgen dat de huidige bezetting aan boord blijft én dat deze medewerkers zo lang en zo goed mogelijk kunnen blijven werken.
Voor medewerkers in de bouw- en infrasector bestaat er sinds 2021 de zwaarwerkregeling Bouw & Infra. Deze regeling maakt het mogelijk om maximaal drie jaar vóór je AOW-leeftijd te stoppen met werken, maar wie komt ervoor in aanmerking?
De schaarste aan (technisch) personeel zal de komende tijd alleen maar toenemen. Om ons personeel niet te verliezen aan andere sectoren, zijn we als ondergrondse infra continu bezig processen te verbeteren om (nieuw) personeel sneller en beter in te kunnen zetten binnen onze branche. Eén van die processen is het inzetten van een Skills Paspoort.
Bij Roelofs Groep, een veelzijdig infra- en ingenieursbedrijf met wortels in de wegenbouw, staat veilig en efficiënt werken aan de ondergrondse infrastructuur hoog op de agenda. Het gebruik van Klic-gegevens speelt daarbij een essentiële rol. In dit artikel vertellen drie betrokken collega’s – Ernstjan Spijker (KAM-coördinator), Toon Flokstra (ontwerpleider) en Jeroen Pit (projectleider) – hoe zij dagelijks werken met Klic, welke voordelen zij ervaren en waar zij nog kansen zien.
Sociale veiligheid: elk bedrijf moet er wat mee. Of beter gezegd: de meeste bedrijven willen er ook wat mee. Maar… hoe pak je dat nou aan? We nemen je mee naar BAM, waar we samen optrekken om de sociale veiligheid te vergroten.
De door de PVV, VVD, NSC en BBB gewenste huurbevriezing op de sociale huursector zorgt voor een enorme afname van investeringsruimte bij woningcorporaties.
Stel je voor: op een doodgewone werkdag ligt ineens je IT-systeem plat door een ransomware-aanval. Orders kunnen niet verwerkt worden en klanten wachten op leveringen. De realiteit is dat digitale verstoringen elk bedrijf kunnen raken, klein of groot. Oefenen helpt je om voorbereid te zijn en schade te beperken. We geven je graag een aantal praktische hulpmiddelen.
In de bouw & infra branche zien we een duidelijke toename in het aantal bedrijfsovernames. Niet alleen door schaalvergroting (consolidatie), maar ook doordat kinderen of het zittende management het stokje overnemen. Wat de reden ook is — leeftijd, gezondheid of simpelweg toe aan iets nieuws — je verkoopt je bedrijf meestal maar één keer. Dan wil je het goed aanpakken.
Eind april hebben zowel het Algemeen Bestuur van Bouwend Nederland als vakbonden (FNV, CNV en Vakorganisatie HZC) ingestemd met het door cao-partijen op 11 april bereikte onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Railinfrastructuur (RIS). De nieuwe cao RIS loopt van periode 8/2025 tot en met 31 december 2026.
Word vandaag nog lid!
Samen met 4.500 leden sta je sterker en kun je profiteren van exclusieve ledenvoordelen.