Publicaties

Bouwend Nederland biedt leden een uitgebreid aanbod van handige publicaties, variërend van het verenigingsmagazine BNL en Praktijk-specials tot handige brochures en strategische agenda's. Wilt u meer informatie over een publicatie, advies of ondersteuning?

Neem dan contact met ons op

BNL

Special Ledenvoordelen najaar 2019

15 oktober 2019

In deze special lanceren we het nieuwe label Bouwend Nederland Verzekeringen, bekijken we de verschillen tussen een Renault Trafic en een Renault Master en gaan we dieper in op de fusie van Avéro Achmea Zorg en Zilveren Kruis. We maken ook kennis met José Dohle, de nieuwe drijvende kracht achter de Bouwend Nederland Academy en geven we meer uitleg over de unieke first party oplossingen op het gebied van verzekeringen. Daarnaast komen er ook verschillende onderwerpen aan bod over de voordelen waarvan u als lid kunt profiteren.

Lees deze publicatie

Download


BNL 2019 - nummer 3

03 oktober 2019

In deze editie van de BNL veel aandacht voor het kabinet na Prinsjesdag en de huidige stikstofproblematiek. Maar ook een innovatieve ondergrondse techniek die doet denken aan een rupsje onder de grond, een verliefde studente, een trotse bouwer, visionairs over de bouw en infra, mooie verhalen uit de regio en nog heel veel meer.

Lees deze publicatie

Download


BNL 2019 - nummer 2

24 juni 2019

In de zomereditie van de BNL aandacht voor de schep en het koffiezetapparaat als je beste vrienden, is klimaatbestendig bouwen het nieuwe normaal en maken we kennis met een innovatie stormbreker van 32 kilometer! Nog meer innovatie is te vinden in de meest duurzame woonwijk van Europa. En wat voor velen het einde van hun bedrijf betekende, is voor sommigen de crisis het beste wat hen is overkomen. Weer heel veel bouw- en infraverhalen van en voor leden van Bouwend Nederland.

Lees deze publicatie

Download


Special Ledenvoordelen voorjaar 2019

23 mei 2019

In deze special Ledenvoordelen gaan we dieper in op de ervaringen van verschillende lidbedrijven met een aantal diensten van onze voordeelpartners zoals ondersteuning bij wagenparkbeheer en de overstap naar BIM. We spraken ook met enkele werknemers die gebruik hebben gemaakt van de dienstverlening binnen Bouwend Nederland, namelijk over het organiseren van een incompanytraining of wat er precies gebeurd als je de hulp inroept van Social Support. Daarnaast komen er ook verschillende onderwerpen aan bod over de voordelen waarvan u als lid kunt profiteren. 

Lees deze publicatie

Download


BNL special Veiligheid

18 april 2019

In deze BNL special Veiligheid staan we stil bij veiligheid. We hebben deze BNL special gemaakt met onze ambitie in het achterhoofd: nul doden op onze bouwplaatsen. Met deze BNL special Veiligheid willen we inspireren. Zowel experts op het gebied van veiligheid komen aan het woord als lidbedrijven.

Lees deze publicatie

Download


BNL 2019 - nummer 1

07 maart 2019

In de eerste BNL van 2019 spreken we in aanloop naar de verkiezingen de voorzitter van de unie van waterschappen, Rogier van der Sande, die de klimaatadaptatie alleen kan realiseren in samenwerking met de bouwsector. Op RTL4 start eind april ‘Je gaat het maken’. Dit tv-programma volgt een aantal zij-instromers naar hun droombaan in de bouw. Wij spraken alvast een aantal deelnemers. En niemand minder dan minister Cora van Nieuwenhuizen benoemt in haar column de innovatieve, concurrerende en florerende bouwsector. Daarnaast nog veel meer interessante en bijzondere artikelen over de bouw en infra in de BNL nummer 1.

Lees deze publicatie

Download


BNL 2018 - nummer 4

11 december 2018

In de laatste editie van 2018 biedt de BNL weer mooie, interessante en innovatieve verhalen over de bouw en infra. Van de Provinciale Staten verkiezingen tot 'Bewust Veilig, Iedere Dag' en van aardgasvrije wijken tot een familiebedrijf in molenbouw en -restauratie in Weert. Met het Roelofs Kompas en het Innovatieatelier zoomen we in op innovatieve oplossingen in de bouw en infra. Ook de regiokaternen belichten uiteenlopende onderwerpen die spelen in de regio.

Lees deze publicatie

Download


Special Ledenvoordelen najaar 2018

22 oktober 2018

In deze special gaan we dieper in op de overname van Meeùs door Aon en de decennialange samenwerking met Bouwend Nederland. Daarnaast komen er ook verschillende onderwerpen aan bod over de voordelen waarvan u als lid kunt profiteren. Hoe kan Social Support uw medewerker ondersteunen bij privéproblemen? Wat is nu juist het verschil tussen een ongevallendekking en een werknemersschadeverzekering? Hoe kunt u de systemen van Smart Level gebruiken om veilig op hoogte te werken?

Lees deze publicatie

Download


BNL 2018 - nummer 3

05 oktober 2018

In de derde editie van de BNL spreken we vijf nieuwe ‘bouwwethouders’ over hun ambities voor de komende jaren. En hoewel er dit jaar waarschijnlijk geen Klimaatakkoord komt, gaan de onderhandelingen over de uitwerking door. Bouwend Nederland start ter ondersteuning hiervan een aantal praktische acties. Ook wordt gestart met de Veiligheidscampagne ‘Bewust Veilig, iedere dag!’, omdat iedereen zich bewust moet zijn van een veilige werkomgeving. BNL spreekt daarnaast met een zij-instromer die na meer dan 30 jaar ‘in de verzekeringen’ voor de bouw kiest.

Lees deze publicatie

Download


BNL 2018 - nummer 2

19 juni 2018

In de tweede BNL van 2018 spreekt Maxime Verhagen over de nieuw verworven status voor de bouw als topsector. Ed Nijpels vertelt over de kansen van het Klimaatakkoord om de gebouwde omgeving grootschalig te verduurzamen. Verder komt de onderhandelingsdelegatie van de cao bouw en infra aan het woord en is er aandacht voor instroom, veiligheid, innovatie, trotse ondernemers en het regiokatern.

Lees deze publicatie

Download


BNL special Marktvisie

31 mei 2018

In deze BNL special staat de Marktvisie centraal. Met concrete voorbeelden wordt het effect en idee van de Marktvisie verteld. Zowel vanuit opdrachtgevers als opdrachtnemers. Lees onder meer over gedragsverandering, het mkb-convenant, project DOEN2, Workshop Marktvisie in de praktijk, het risicofonds en het optimalisatie initiatief en bijzondere werksessies.

Lees deze publicatie

Download


Special Ledenvoordelen voorjaar 2018

22 mei 2018

In deze voorjaarsspecial Ledenvoordelen: de WION Helpdesk, hoe iemand aanspreken op onveilig gedrag, de BNL Social Support en zoveel meer. Wij geven u graag een kijkje achter de schermen van de ledenvoordelen waar u als lid van kunt profiteren met veel achtergrondinformatie, nuttige tips en nieuwe trends en ontwikkelingen waar onze ledenvoordeelpartners, binnen de markt, op inspelen.

Lees deze publicatie

Download


BNL 2018 - nummer 1

20 maart 2018

Het nieuwste nummer van het verenigingsmagazine van Bouwend Nederland is verschenen: BNL #1. BouwendNL gaat vanaf dit nummer als BNL door het leven. Een nieuw jaar, een nieuwe naam en een nieuwe indeling. In deze eerste BNL volop aandacht voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018. Met dialoogsessies, microwoningen en masterclasses wordt de bouw en infra op de politieke agenda gezet. Daarnaast; innovaties, pensioenen, Girlsday, de AVG, het Programma Stedelijke Transformatie, Traject Beter Aanbesteden en nog veel meer uiteenlopende artikelen.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2017 - nummer 4

14 december 2017

In deze laatste editie van 2017 weer volop interessante artikelen uit de bouw- en infrasector. Wat betekent bijvoorbeeld het nieuwe regeerakkoord voor de leden van Bouwend Nederland? Ooit gehoord van een innovatieve 3D-betonprinter of een grondscanner waardoor graafschades kunnen worden geminimaliseerd? Daarnaast aandacht voor de Bouwagenda, met in het bijzonder de Roadmap Rioleringen. Maar ook de instroomcampagne, Taskforce Veiligheid, de nieuwe privacywet AVG en de Duurzame Aanbieder komen aan bod in deze decemberuitgave.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL Duurzame inzetbaarheid

30 november 2017

Deze BouwendNL Special staat volledig in het teken van Duurzame Inzetbaarheid en Goed Werkgeverschap, oftewel: Wat doen bouw- en infrabedrijven op het gebied van gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers? Experts en bouwbedrijven zelf komen aan het woord over de DIA, de Bouw- en Infrabuffetten, veiligheid en het motiveren van medewerkers.

Lees deze publicatie

Download


Special Ledenvoordelen najaar 2017

23 oktober 2017

In deze special geven wij u graag een kijkje achter de schermen van de ledenvoordelen waar u als lid van kunt profiteren met veel achtergrondinformatie, nuttige tips en nieuwe trends en ontwikkelingen waar onze ledenvoordeelpartners, binnen de markt, op inspelen.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2017 - nummer 3

28 september 2017

In deze derde BouwendNL van 2017: de Bouwagenda, met de ontbijtsessie met Aedes en het project DOEN als mooie voorbeelden. Met 'Bouwen doen we samen' wordt aandacht gevraagd voor grote investeringen die nodig zijn in de bouw, en met de oprichting van de Taskforce Veiligheid moet het aantal dodelijke ongevallen in de bouw naar nul. Daarnaast ook: stroomopwekkend glas, cybersecurity, de BNL Academy, de instroomcampagne en nog veel meer nieuws en achtergrond uit de bouw- en infrawereld.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2017 - nummer 2

13 juni 2017

Deze editie van BouwendNL staat weer bol van actuele thema's binnen de bouw en infra. Vanzelfsprekend kijken we terug op de Dag van de Bouw, maar ook volop aandacht voor de instroomcampagne, Bouwagenda en de Wet Kwaliteitsborging. Daarnaast lopen we vooruit op de formatie en presenteren we onderzoeken naar 'kwetsbare infrastructuur': we zullen moeten wennen aan het verkeersinfarct als er niet extra geïnvesteerd wordt in infrastructuur.

Lees deze publicatie

Download


Special Ledenvoordelen voorjaar 2017

11 mei 2017

In deze special geven wij u graag een kijkje achter de schermen van de ledenvoordelen waar u als lid van kunt profiteren met veel achtergrondinformatie, nuttige tips en nieuwe trends en ontwikkelingen waar onze ledenvoordeelpartners, binnen de markt, op inspelen.

Download


BouwendNL 2017 - nummer 1

30 maart 2017

In deze eerste editie van BouwendNL staan de verkiezingen centraal. Een verslag van diverse kennissessies waarin bouwstenen zijn ontwikkeld voor een nieuw bouw- en infravriendelijk regeerakkoord. Maar ook de komst van de nieuwe financiële instelling Invest-NL komt aan bod en Bernard Wientjes vertelt over de Bouwagenda. Daarnaast aandacht voor de instroomcampagne 'Je gaat het maken', de empathische woning en de komst van de nieuwe Omgevingswet. En natuurlijk een terugblik op Bewust Veilig.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL Duurzaam B&U

27 februari 2017

In de ‘reversible’ special Duurzaam van BouwendNL staat deze kant geheel in het teken van Duurzaam B&U. Draait u dit magazine om dan ziet u dat de andere kant geheel in het teken van Duurzaam GWW staat.
Veel mensen willen best energie besparen en zelf duurzame energie opwekken. Zij komen er vaak niet aan toe om maatregelen te nemen, vanwege de kosten, keuzestress of het gedoe. Lees in Duurzaam B&U meer over de ontwikkelingen op het gebied van energiebesparing in de B&U-sector, over duurzaam materiaalgebruik, wonen in een energieneutraal monument, verduurzaming in de bouw en bijvoorbeeld over de campagne ‘Energiebesparen doe je nu’.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL Duurzaam GWW

27 februari 2017

In deze special van BouwendNL informeren wij u over het thema duurzaamheid. Duurzaamheidsambities in de grondwerk, weg- en/of waterbouw zijn er genoeg. Maar hoe zet je die mooie woorden om in concrete projecten? Die vertaalslag is noodzakelijk. Lees in Duurzaam GWW bijvoorbeeld het artikel over duurzaam materiaal en materieel, bekijk de voorbeelden van opzienbare duurzame innovaties, lees over de green deal duurzaam gww 2.0, over klimaatadaptief bouwen en dat in de praktijk blijkt dat in 84 procent van alle aanbestedingen duurzaamheid geen enkele rol speelt.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL Duurzaam B&U en Duurzaam GWW

26 februari 2017

Download


BouwendNL 2016 - nummer 4

12 december 2016

In deze laatste editie van BouwendNL in 2016 blikken we natuurlijk al vooruit op komend jaar. Maxime Verhagen doet dat in een groot interview, maar we zetten ook alvast de acht kanshebbers voor de InfraTech-awards voor u op een rij. Nu we het toch over innovatie hebben, in deze BouwendNL presenteren we een vinding uit 1421 en... hoe om te gaan met social return, boetes SZW, bouwen met glas. En nog veel meer, goed voor veel leesplezier in deze extra dikke eindejaarseditie van BouwendNL!

Lees deze publicatie

Download


Fiscale Eindejaarstips 2016

12 december 2016

Download


Fiscale Special

09 december 2016

Deze fiscale special is tot stand gekomen in samenwerking met Mazars Accountants en Belastingadviseurs. In de artikelen worden fiscale regelingen besproken. Voor nadere uitleg van de onderwerpen die in deze special aan de orde komen, kunt u contact opnemen met Bouwend Nederland Advies (advies@bouwendnederland.nl, tel. 079 3 252 250).

Download


Special Preventie en Verzekeren

13 oktober 2016

In deze special draait het om preventie, het voorkomen van schade en daarmee het beperken van kosten. Wij geven u hierover praktische voorbeelden en tips. Uiteraard worden de verzekeringen ook besproken, maar die zijn het sluitstuk van uw risicoanalyse.

Lees deze publicatie

Download


Rectificatie artikel BouwendNL 2016 - nummer 3

27 september 2016

Helaas is er een fout geslopen in het artikel ‘Banengroei blijft achter bij toename productie’ in BouwendNL van deze maand. Op pagina 23 staat rechts onderaan de pagina net boven de kop ‘Wetgeving werkt averechts, kabinet schiet met wetgeving in eigen voet’ een fout.

Er staat in de laatste regel van de alinea erboven ‘Nu is het na twee contracten al gedaan’. Dat is feitelijk onjuist. Eerst kon je maximaal 3 contracten voor bepaalde tijd in 3 jaar krijgen. Dat is nu nog steeds maximaal 3 keer, maar dan in een periode van 2 jaar.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL - Special ICT

28 juni 2016

“We schieten met elkaar het digitale tijdperk in”, aldus Maxime Verhagen in de zojuist verschenen ICT-special. De effecten van het internet op de bouw- en infrabedrijven is groot. De klanten, de producten, de processen; alles wordt anders. Dat dit snel gaat blijkt bijvoorbeeld uit de adaptatie van BIM, maar ook door websites als Bouwnu.nl is er meer transparantie in de sector. Het leveren van goed werk is belangrijk, want het is zichtbaarder dan ooit. Maar ook het delen van informatie en kennis, het digitaliseren van orderbonnen, digitale ledenvoordelen, gebruik van robots in fabrieken en meer.

Laat u inspireren en bekijk hier de ICT-special van Bouwend Nederland.

Download


BouwendNL 2016 - nummer 2

30 mei 2016

Het is bijna Dag van de Bouw. In aanloop daar naar toe bevat BouwendNL weer een aantal actuele onderwerpen. Moet het aandeel vrouwen in de bouw omhoog? En hoe zit het nou met de vernieuwing? Zijn we innovatief of niet? We gaan ook 365 jaar terug in de tijd met het oudste bouwbedrijf van Nederland: 'We kijken liever vooruit'. Wij ook van BouwendNL met o.a. trillingvrij heien, het toekomstige clubhuis van Oranje-Zwart en recyclede bakstenen. Oh ja... en een Opel Blitz uit 1959.

Lees deze publicatie

Download


Special Ledenvoordelen 2016: Méér dan korting

27 mei 2016

In deze special geven wij u graag een kijkje achter de schermen van de ledenvoordelen waar u als lid van kunt profiteren. Achtergrondinformatie, ontwikkelingen binnen de markt en nuttige tips. Veel van deze voordelen sluiten aan bij de thema's van Bouwend Nederland en helpen u bij uw bedrijfsvoering. Doe er uw voordeel mee!

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2016 - nummer 1

14 april 2016

BouwendNL is vernieuwd. Een lagere frequentie, maar met meer inhoud. Zowel letterlijk als figuurlijk. Hét magazine voor en door managers en ondernemers in de bouw en infra. Het aansturen van een bouwbedrijf met alle uitdagingen die daarbij horen, staat centraal. Zo verhaalt Richard Breugem over de lessons learned in het conflict met de Schiedamse burgemeester Verver en zoomen vader en zoon Van der Worp in op hun verschillen in managementaanpak. En zo nog 17 artikelen en columns.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2015 - nummer 7

10 december 2015

In deze BouwendNL wordt er met een frisse blik naar het nieuwe jaar gekeken. Want net als 2015, verdwijnt ook de crisis steeds verder uit de achteruitkijkspiegel. Bestuursleden van Bouwend Nederland blikken vooruit over onder andere de groei van Jong Bouwend Nederland, de verhuurdersheffing, het MIRT, prijsdruk bij kleine infrabedrijven en de ontwikkeling ‘Bouwend Nederland biedt meer’.

Naast deze interviews klimmen we in Delft de steiger op om een kijkje in de keuken te nemen bij de restauratie van een immens Rijksmonumentaal pand.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2015 - nummer 4

25 juni 2015

Kansen, verkoop en omzet. BouwendNL 4 van dit jaar draait om marketing en sales. Over groeimarkten van de toekomst, zoals Smart Cities. Over hoe er in GWW-aanbestedingen geselecteerd worden en over hoe kleinere bouwers aan hun promotie moeten werken.

Vanzelfsprekend blikken we ook uitgebreid terug op de Bouwbus-tour en de Dag van de Bouw.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2015 - nummer 2

26 maart 2015

Nummer 2 van 2015 heeft als thema veiligheid meegekregen. En dan in de betekenis van 'safety'. Vanzelfsprekend komen dan asbest en kwarts aan bod, maar ook de manieren waarop lidbedrijven intern het veiligheidsbewustzijn stimuleren en de richtlijnen materieelsveiligheid waar Bouwend Nederland aan meewerkt. 'Off-thema' blikken we terug op de Bouwtafels en op de cursus Meer Werk, die Pieter van Moort daadwerkelijk meer werk opleverde.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2015 - nummer 1

11 februari 2015

Bouwend Nederland bestaat tien jaar. Er valt veel te vertellen over onze vereniging, daarom is deze uitgave van BouwendNL een stuk dikker. In dit nummer kijken we terug, maar kijken we ook naar het heden en vooral ook naar de toekomst. Daarbij schuwen we de vraag niet of een brancheorganisatie
überhaupt nog toekomst heeft. Of de vraag of er straks nog wel werk is.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2014 - nummer 7

11 december 2014

Traditioneel worden investeringen in human resources management als kosten gezien. Deze editie van BouwendNL laat zien dat investeringen in HR juist tot een hoger rendement leiden. Daarnaast komt een groot aantal HR-tools van Bouwend Nederland voorbij. Van de Rekentool WKR tot de handleiding WKA en van de Loonkostencalculator tot de HR-Weegschaal.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2014 - nummer 6

29 oktober 2014

Dit keer staat BouwendNL vooral in het teken van innovatie. Dit themanummer is samengesteld onder gasthoofdredacteurschap van Yuri Kiontke, voorzitter Jong Bouwend Nederland.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2014 - nummer 5

25 september 2014

BouwendNL is het verenigingsmagazine van Bouwend Nederland. In het magazine is informatie te vinden over activiteiten van de vereniging, ontwikkelingen in de sector en onderwerpen die van belang zijn voor de bedrijfsvoering van de leden. De inhoud geeft invulling aan de missie van de vereniging, namelijk het binden, boeien en verenigen van de leden.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2014 - nummer 4

24 juni 2014

Deze editie van BouwendNL is extra dik, in verband met het afscheid van Jan van Tuinen als algemeen directeur van Bouwend Nederland. Daarnaast is het thema ‘oneerlijke concurrentie’. Onder andere schijnzelfstandigheid komt langs, net als frauduleuze faillissementen. Maar ook Bureau Naleving komt aan het woord over wat zij doen om dit tegen te gaan.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2014 - nummer 3

09 mei 2014

In BouwendNL3 leest u over de voortgang van BIM. BIM maakt een onstuimige groei door in de bouw. Maar BIM zelf ontwikkelt zich ook. Ook vindt u een interview met Cees Brandsen, voorzitter van de Bouw Informatie Raad die nu zeven jaar bestaat.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2014 - nummer 2

27 maart 2014

Een week na de gemeenteraadsverkiezingen 2014 staat BouwendNL volledig in het teken van de gemeenten. Uiteraard blikken we in dit nummer terug naar de gemeeenteraadsverkiezingen (#GR2014). Wat heeft Bouwend Nederland gedaan in aanloop naar de verkiezingen en waarom? Welke thema’s hebben we geagendeerd en wat zien we daarvan terug in de programma’s?

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2014 - nummer 1

13 februari 2014

BouwendNL beweegt zich deze keer tussen ‘money makes the world go around’ en ‘geld maakt niet gelukkig’. Gestoken in een volledig nieuw jasje, duikt het lijfblad van Bouwend Nederland in een aantal voor de sector bijzonder relevante en actuele onderwerpen: de voor- en nadelen van EMVI, doorstarten na een faillissement, crowdfunding en hoe om te gaan met de afdeling Bijzonder Beheer van de bank.

Lees deze publicatie

Download


BouwendNL 2013 - nummer 10

19 december 2013

Of het nu een ‘doorhobbel’-jaar wordt of een jaar waarin de lijn omhoog eindelijk weer gevonden gaat worden: duidelijk is dat 2014 opnieuw een uitdagend jaar wordt voor de toch al veelgeplaagde bouw- en infrabedrijven.
In dit nummer een vooruitblik op het nieuwe jaar, de kansen die de markt daarin te bieden heeft, en de ondersteuning die u van Bouwend Nederland kunt verwachten. Ook een verslag van het rondetafelgesprek tussen de voorzitters van Bouwend Nederland, Aedes en NVM over de woningmarkt, en een aantal nieuwe leden aan het woord over het waarom van hun keuze voor Bouwend Nederland.

Download


BouwendNL 2013 - nummer 9

21 november 2013

Bouwend Nederland behartigt niet alleen op landelijk niveau het belang van de bouw- en infrabedrijven. Ook lokaal en regionaal maakt uw vereniging zich zo sterk mogelijk. Bijvoorbeeld tijdens het bouwoverleg, dat onze regio’s met steeds meer gemeenten voeren. In het Watertorenberaad worden de handen concreet uit de bouwen gestoken en zijn inmiddels meerdere gestagneerde projecten weer vlot getrokken.En natuurlijk komt ook het infrabelang aan bod in de contacten met gemeente, provincies en waterschappen. U leest er meer over in het themadeel van deze editie van BouwendNL.

Download


BouwendNL 2013 - nummer 8

31 oktober 2013

‘Vernieuwend Verbinden’, luidt de titel van het actieplan waarover het bestuur de komende maanden het gesprek over de toekomst aangaat met de leden van Bouwend Nederland. Doel is om de vereniging nog meer van en voor de leden te laten zijn. U leest erover op pagina 4 tot en met 7 van deze editie van BouwendNL, en hoort er de komende maanden ongetwijfeld nog veel meer over. In dit nummer is er sowieso veel verenigingsnieuws te melden. Bijvoorbeeld over de samenwerking tussen Jong Bouwend Nederland en Uneto-VNI, het opgaan van OBN in de nieuwe Vakgroep Ondernemers Bestratend Nederland van Bouwend Nederland, en het vertrek van rasbestuurder Gem Bot.

Download


BouwendNL 2013 - nummer 7

26 september 2013

In zijn begroting voor 2014 zet het kabinet vooral in op bezuinigen en niet op investeren, zo bleek op Prinsjesdag 2013. Bouwend Nederland zet het komende jaar alles op alles om juist het investeren weer bovenaan op de politieke agenda te krijgen. Voorzitter Maxime Verhagen vertelt in deze editie van BouwendNL hoe dat wordt aangepakt. Het SER Energieakkoord kan de bouwsector veel werk opleveren.

Download


BouwendNL 2013 - nummer 6

21 juni 2013

Maxime Verhagen neemt de voorzittershamer over van Elco Brinkman. In deze laatste editie van BouwendNL voor de vakantieperiode komt hij uitgebreid aan het woord over zijn plannen, ideeën en ambities.
Ook in dit nummer een beeldverslag van een succesvolle want drukbezochte Dag van de Bouw, meer informatie over de BouwApp die bij die gelegenheid is gelanceerd en de resultaten van een jaar bouwprestaties.nl.

Download


BouwendNL 2013 - nummer 5

30 mei 2013

In deze editie van BouwendNL ruim aandacht voor veiligheid. Een belangrijk thema voor alle partijen in de bouw en infra, en een van de voornaamste speerpunten van Bouwend Nederland. Veiligheid is namelijk een zaak van ons allemaal. Werkgevers, werknemers, opdrachtgevers,opdrachtnemers, de ontwerpers, de overheid, brancheorganisaties: allemaal kunnen we ons steentje bijdrage om deze sector een stuk veiliger te maken. Vanaf pagina 15 leest u er meer over.
Eerder heeft u dan al een overzicht aangetroffen van alle deelnemende projecten aan de Dag van de Bouw, waarvan er twee zijn uitgelicht voor onze rubriek Bouw in Beeld. Op zaterdag 1 juni 2013 is het namelijk weer zover en zijn zo’n 230 projecten voor even toegankelijk voor het grote publiek. Wij wensen alle deelnemende projecten en bedrijven veel bezoekers toe!

Download


BouwendNL 2013 - nummer 4

25 april 2013

De bouw en infra zucht onder de economische malaise. Een steuntje in de rug is dan ook voor veel bedrijven meer dan welkom. Dan treft het dat u lid bent van Bouwend Nederland. Want via onze ledenservice bieden wij u de nodige ondersteuning, praktisch zowel als financieel. U leest er meer over in het themadeel van dit vierde nummer van BouwendNL.

Download


BouwendNL 2013 - nummer 3

29 maart 2013

Het thema van de derde editie van BouwendNL in 2013 is belangenbehartiging. Een vak apart, zeker ten tijde van de huidige economische crisis. Het directieteam van Bouwend Nederland legt uit wat er allemaal komt kijken bij een succesvolle lobby voor de bouw en infra. Voorzitter Brinkman staat er in zijn column ook bij stil. In het themadeel kunt u verder lezen dat Bouwend Nederland het niet bij praten laat maar ook concreet actie onderneemt om de bouwproductie aan te zwengelen.

Download


BouwendNL 2013 - nummer 2

07 maart 2013

Gelijk aan de streep, luidt het thema van deze tweede editie van BouwendNL in 2013. Het is de titel van een brochure over en typeert de inzet van Bouwend Nederland in de strijd tegen oneerlijke concurrentie.

Download


BouwendNL 2013 - nummer 1

29 januari 2013

BouwendNL bijt in zijn eerste editie van het nieuwe jaar het spits af met het thema ‘Inzet 2013’. 

Download


BouwendNL 2012 - nummer 10

14 december 2012

In deze editie blikken onze voorzitter, de bestuursleden en de regiomanagers terug op het afgelopen jaar.

Download


BouwendNL 2012 - nummer 9

07 november 2012

Deze editie van BouwendNL gaat in op het regeerakkoord en de gevolgen voor de sector.

Download


BouwendNL 2012 - nummer 8

22 oktober 2012

In deze BouwendNL staan wij in de periode tussen de Tweede Kamerverkiezingen en de totstandkoming van een nieuw kabinet stil bij de verre van rooskleurige situatie waarin de sector zich nog steeds bevindt.

Download


BouwendNL 2012 - nummer 7

01 juli 2012

In het septembernummer van BouwendNL, het ledenmagazine van Bouwend Nederland staat de utiliteitsbouw centraal.

Download


BouwendNL 2012 - nummer 6

01 juni 2012

In deze editie van BouwendNL staan twee thema’s staan centraal. De verkiezingen van 12 september 2012 en het imago van de sector mede in het licht van de afgelopen Dag van de Bouw.

Download


BouwendNL 2012 - nummer 5

01 mei 2012

In BouwendNL 5 komen zowel de huidige dilemma’s als de visies op opleiden en onderwijs ruim aan bod. Aan het woord komen onder meer Henk Bol, Remco Verkerk en Sander van Bodegraven.

Download


BouwendNL 2012 - nummer 4

01 april 2012

In de aprileditie van BouwendNL wordt vooruitgeblikt naar 2020. Met input van veel leden, vrije denkers die net buiten de sector actief zijn en intensief bronnenonderzoek is een strategische verkenning gemaakt.

Download


BouwendNL 2012 - nummer 3

01 maart 2012

In BouwendNL 3 staat het onderliggend wegennet centraal. Een terechte keuze want dit belangrijke netwerk staat door mogelijke bezuinigingen bij lagere overheden onder druk.

Download


BouwendNL 2012 - nummer 2

01 februari 2012

In dit nummer staat individuele ledenservice centraal. 

Download


BouwendNL 2012 - nummer 1

01 januari 2012

De eerste editie van dit jaar van het verenigingsmagazine BouwendNL staat in het teken van ICT. ICT wordt ook in de bouw- en infrasector steeds belangrijker.

Download


BouwendNL 2011 - nummer 10

01 oktober 2011

In deze BouwendNL blikken onze voorzitter, de bestuursleden en de regiomanagers terug op het afgelopen jaar. 

Download


BouwendNL 2011 - nummer 8

01 augustus 2011

In BouwendNL 8 staat ketensamenwerking centraal. Deze nieuwe vorm van samenwerken wint snel aan populariteit. De voordelen zijn dan ook groot.

Download


BouwendNL 2011 - nummer 7

01 juli 2011

Deze week is editie 7 van BouwendNL, het verenigingsmagazine van Bouwend Nederland verschenen. In dit nummer staan de arbeidsomstandigheden centraal.

Download


BouwendNL 2011 - nummer 6

01 juni 2011

Het centrale thema in BouwendNL 6 is Duurzaamheid. In interviews met bestuurslid Martijn Smitt en Bouwend Nederland medewerkers Paul Schumacher en Peter Fraanje kunt u lezen welke activiteiten onze vereniging onderneemt op dit speerpunt.

Download


BouwendNL 2011 - nummer 5

01 mei 2011

In deze editie van BouwendNL staat de woningmarkt centraal. Joep Rats, directeur Economische en Verenigingszaken van Bouwend Nederland verwoordt de woonvisie van onze vereniging.

Download


BouwendNL 2011 - nummer 4

01 april 2011

In deze editie van BouwendNL  staat modern personeelsbeleid centraal. Het thema wordt van een aantal kanten belicht.

Download


BouwendNL 2011 - nummer 3

01 maart 2011

In deze editie van BouwendNL staat mobiliteit centraal. Het thema wordt hierin van verschillende kanten belicht.

Download


BouwendNL 2011 - nummer 2

01 februari 2011

BouwendNL 2 is verschenen, met daarin centraal het speerpunt onderwijs. Onderwijs wordt van veel kanten belicht, onder andere door Henk Bol, vicevoorzitter van Bouwend Nederland. 

Download


BouwendNL 2011 - nummer 1

01 januari 2011

In elke editie van BouwendNL staat een speerpunt van Bouwend Nederland centraal. In deze editie is dat de crisis en de gevolgen hiervan voor de leden.

Download


Provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland pakken samen knelpunten woningbouw aan

In de provincie Noord-Holland zijn realistische mogelijkheden om aan de woningvraag tot 2025 te voldoen. In principe zijn er voldoende bouwlocaties. Om de woningen daadwerkelijk te kunnen bouwen, moet bij een deel van de plannen eerst nog een aantal knelpunten worden opgelost. Dat blijkt uit een analyse van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) op basis van 38 bouwplannen in de provincie Noord-Holland. De provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland hebben dit onderzoek laten uitvoeren in het kader van hun Samenwerkingsagenda.

Download